Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu, henüz elektronik haberleşme cihazının kaydını yapamamış abonelere fırsat vermek amacıyla cumartesi günü de hizmet vereceğini duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, henüz kayıt işlemlerini başlatmayan abonelerin olası mağduriyetini engellemek amacıyla Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu cumartesi günü 09:00 – 15:00 arası henüz kayıt işlemini başlatmamış kullanıcılara hizmet verecek.

Kayıtsız cihaz kullanan kişilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için cihazlarını en erken zamanda kayıt altına alması gerektiği kaydedilen açıklamada, daha fazla bilgi için http://www.bthkmcks.org/imei-sorgulama/ adresinden cihazınızın kayıt durumunun sorgulanabileceği veya 0392 444 2845 numaralı telefondan BTHK Çağrı Merkezine ulaşılabileceği belirtildi.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu, kaçak, kayıp, çalıntı veya klonlanmış/değiştirilmiş elektronik kimlik bilgisine (IMEI) sahip cihazların elektronik haberleşme şebekeleri ile bağlantısının kesilmesi amacıyla Nisan 2016’da devreye aldığı Mobil Cihaz Kayıt  Sistemi’ni (MCKS), 5 aylık geçiş süreci sonrasında Eylül 2016’da devreye almıştı.