Devrim Demir

Surlariçi Hatay Sokak’ta dün saat 17.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında, kapının önünde oyun oynayan bir buçuk yaşındaki Dirensu Erdağ, 48 yaşındaki Yusuf Erol’un kullanımındaki LB 716 plakalı kamyonetin altında can verdi.

Dirensu Erdağ’ın cansız bedenini ise annesi Hasret Erdağ buldu. Küçük kızın cesedi otopsi yapılmak üzere Lefkoşa Hastanesi morguna kaldırılırken, anne Hasret Erdağ sinir krizi geçirdi.

Kamyonet sürücüsü Yusuf Erol ise sorgulanmak üzere Lefkoşa Polis Müdürlüğü Trafik Şubesi’ne götürüldü.

Olay yerinde yaşamını kaybetti

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, küçük Dirensu markete sebze indiren Yusuf Erol’un kullanımındaki LB 716 kamyonetin arka kısmında oyun oynadığı esnada, kamyonetin hareket etmesi sonucu tekerleğin altında kaldı. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan minik Dirensu olay yerinde yaşamını kaybetti.

15 gün sonra Hatay’a geri döneceklerdi

Mahmut-Hasret Erdağ çiftinin tek çocuğu olan Dirensu, 2 ay sonra doğacak olan kardeşini göremedi. Lefkoşa’da bir marketin fırın kısmında çalışan baba Mahmut Erdağ, çocuğunun ölüm haberi ile yıkıldı.

Erdağ çiftinin yakın komşularından edinilen bilgiye göre,  ailenin 15 gün sonra Hata’ya temelli gidecekleri öğrenildi.

Polis olay yerinde inceleme yaptı

Meydana gelen üzücü olayın ardından Trafik Şubesi tahkikat amiri Mehmet Özaltılgan, olay yerinde inceleme yaparak bölge sakinlerinden ifade aldı. Bir buçuk yaşındaki Dirensu’nun ölümü ile komşuları gözyaşlarına boğuldu.

Bölge sakinlerinden kasis isyanı

Surlariçi’nin Hatay mahallesinde dün yaşanan üzücü olayın ardından bölge sakinleri isyan etti. Kazanın olduğu sokakta onlarca çocuğun olduğu belirtilirken, defalarca belediyeye kasis başvurusunda bulunduklarını ancak hiçbir şekilde kimsenin dönüş yapmadığı iddia edildi.

Bölge sakinleri, “Surlariçi bölgesi kimsenin umurunda değil. Defalarca kasis yapılması için hem muhtara hem de belediyeye yazı yazdık. Çocuklar sürekli oyun oynuyor ve kimsenin umurunda değil” diyerek tepki gösterdi.

Bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor

Dirensu Erda’ya çarparak ölümüne neden olmakla suçlanan Yusuf Erol’un bugün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarılması bekleniyor.