39 ev soygunu yüzünden 68 ay hapis yatan Erdal Dağcı, tahliye olduktan 4 ay sonra Lapta ve Edremit’te 2 evden büyük çapta hırsızlık yaptığı gerekçesi ile tutuklandı

Girne bölgesinde 2009 yılında 39 ev soygunu yüzünden 68 ay hapis yatan Erdal Dağcı, tahliye olduktan 4 ay sonra Lapta ve Edremit’te 2 evden büyük çapta hırsızlık yaptığı gerekçesi ile tutuklandı.

Girne’de dün mahkemeye çıkarılan zanlı hakkında polis mahkemeye bilgileri aktardı.

Polis, zanlının 21 Mayıs tarihinde Lapta’da bir evin camını kırıp içeri girdiğini ve 32 bin 400 TL değerinde altın takı çaldığını söyledi. Zanlının 25 Mayıs tarihinde ise Edremit bölgesinde bir villanın camını kırıp içeri girdiğini, 35 TL değerinde bir adet 14 ayar altın tespih, 4 bin 984 dolar, 2 bin 300 Euro,1000 çek parası, 591 bin belarus parası, 500 Rus parası, villanın sahibine ait sürüş ehliyeti, kredi kartını çaldığını açıkladı. 

Soruşturma 9 gün sürdü…

Zanlının 26 Mayıs tarihinde tespit edilerek tutuklandığını ve 9 gündür soruşturma amaçlı polis hücresinde tutulduğunu kaydeden polis, zanlının 2009 yılında hırsızlık suçlarından dolayı 5 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığını, zanlının Ocak 2015 tarihinde tahliye olduğunu söyledi. Zanlının cezasını bitirip serbest kaldıktan sonra aynı suçları işlemeye devam ettiğini belirten polis, TC-KKTC vatandaşı olan zanlının davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.

Savcılık, benzer suçlardan sabıkası olan zanlının aynı suçları işlemeye devam ettiğini belirterek tutuklu yargılama talep etti. Mahkeme,2009 yılında 39 evden hırsızlık yaptığı gerekçesi ile 5 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan ve serbest kaldıktan sonra aynı suçu işleyen zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.