Gamze Pir Baykur

Sanık Mustafa İlhan Tuncay, polise verdiği ilk ifadesinde, sanık Maraşlı'nın kendisine "Başka çarem yoktu. Bu adam bize engeldi. Tatlı yedirip zehirledim" dediğini, daha sonra ise sanık Maraşlı'nın Aybak'ı sürükleyerek çukura ataktan sonra üzerine çimento döküp gömdüğünü, kendisinin ise olayları film gibi izlediğini anlattı.

Yeni Boğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde Crystal Rocks Otel ile Marinero Restoran arasında bulunan kumluk alanda önceden planlayarak içerisine "Metomil" türü zehir koyup hazırladıkları profiterol tatlısını öldürmek kash ile Ahmet Aybak'a yedirdikleri ve ardından yine "Metomil" türü zehir içeren sıvıyı iğneli enjektör ile Ahmet Aybak'ın boğazına sokarak vücuduna boşaltıp öldürdükten sonra kazdıkları çukara gömdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık İbrahim Maraşlı ve Mustafa ilhan Tuncay'ın duruşmasına dün de devam edildi. Dünkü oturumda iddia Makamı ikinci tanık olarak Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri inceleme Şubesi'nde görevli Polis Memuru İsmail Kaymaklılı'yı dinletti.

MAHKEME HEYETİ CİNAYET MAHALİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU...

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Savcılar ve sanık avukatları duruşma öncesi sanık İbrahim Maraşlı ile Mustafa ilhan Tuncay'ın huzurunda olay yerinde keşif ve incelemelerde bulundular. Olay yerinde keşif ve incelemenin ardından başlayan duruşmada, sanık Tuncay'ın kamera önünde polise verdiği ilk ifadesinin görüntüsünü içeren "ifade" ibareli CD, sanık Tuncay'ın polis ekibi tarafından olay yerine götürüldüğü anın görüntülerini içeren CD, sanık Maraşlı'nın CJ 212 plakalı arabasının aranması görüntülerini içeren CD, yine sanık Maraşlı'nın evinde yapılan aramaların görüntülerini içeren CD, sanık Tuncay'ın KP 615 plakalı arabasını kamera görüntülerinden teşhis ettiği görüntüyü içeren CD, sanık Maraşlı'ya ait HKK 421 plakalı aracın aranması anı görüntülerini içeren CD mahkemeye emare olarak sunuldu. Emare olarak sunulan CD'ler ise mahkemede izletildi.

SANIK TUNCAY'IN İLK İFADESİNİ İÇEREN CD İZLETİLDİ...

Duruşmada sanık Mustafa ilhan Tuncay'ın polise kamera önünde verdiği ilk ifadesinde kredi kartindan dolandırılmasından dolayı sanık ibrahim Maraşlı'nın kendisini maktul Ahmet Aybak ile tanıştırdığını ve Aybak'ın kendisine parasını alacağını anlattı. Sanık Tuncay, görüntülerde Aybak'ın kendisinden sürekli para sızdırmak istediğini, sanık Maraşlı'nın kendisine verdiği cep telefonunu geri iade ederek artık huzur istediğini söylediğini sanık Maraşlı'nın ise "icabına bakacağız, halledeceğiz" dediğini, olay gecesi ise sanık Maraşlı'nın kendisini arayarak konuşmak için Marinero Restoran bölgesine çağırdığını anlattı. Kamera önünde polise verdiği ifadesinde, sanık Maraşlı'nın çağırması üzerine Marinero bölgesine gittiğini söyleyen sanık Tuncay, sanık Maraşlı'nın yanına gittiği zaman sanık Maraşlı'nın arabasında Ahmet Aybak'ı gözleri kaçık vaziyette olduğunu ve zor nefes aldığını, can çekiştiğini gördüğünü anlattı. Sanık Maraşlı'ya niçin yaptığını sorduğu zaman ise "Bu adam senin paranı yedi. Senin para işini halletmek için öldürmem gerekiyordu. Başka çarem yoktu. Bu adam bize engeldi. Tatlı yedirip zehirledim" şeklinde cevap aldığını söyleyen sanık Tuncay, sanık Maraşlı'nın arabasının bagajından çapa, kürek ve çimento çıkardığını ve sanık Maraşlı'nın çukur kazdığını ve Aybak'ı sürükleyerek çukura attğını, üzerine ise çimento döktüğünü anlattı. Görüntülerde, polisin sanık Tuncay'a "Çukuru kazmada veya Aybak'ı gömmede yardım ettin mi?" sorusu üzerine ise sanık Tuncay, sanık Maraşlı'nın kendisine "Sen karışma, bu işi ben senin başına açtım, ben temizleyeceğim" dediğini söyleyerek, kendisinin sanık Maraşlı'ya yardım etmediğini sadece olayın şokunda olduğunu ve sanık Maraşlı'nın yaptıklarını film gibi izlediğini anlattı. Olay gecesi çok korktuğunu ve korkusundan evine kaçtığını söyleyen sanık Tuncay, olaydan sonra sanık Maraşlı'nın kendisini arayıp halini hatırını sorduğunu ve kendisine "Abi korkma, sesini kes" dediğini de anlattı.

SANIK İBRAHİM MARAŞLI'NIN ARABASININ VE EVİNİN ARANMA ANI GÖRÜNTÜLERİ İZLETİLDİ...

Mahkemeye emare olarak sunulan sanık ibrahim Maraşlı'ya ait arabanın ve evin aranma anı görüntülerini içeren CD izletildi. Görüntülerde, sanık ibrahim Maraşlı, huzurunda arabasında yapılan arama sırasında arabanın bagajında bulunan beyaz tozlar hakkında bir bilgisi olmadığını, valizinde çıkan Rıfat Şıksanal'a ait fotoğrafların ise kendisine ait olmadığını ve fotoğraflardaki kişiyi de tanımadığını söyledi.

TANIK KAYMAKLILI: "ENJEKTÖR ÜZERİNDE PARMAK İZİNE RASTLAMADIM..."

iddia Makamı tarafından mahkemede tanık olarak dinletilen Olay Yeri inceleme Uzmanı İsmail Kaymaklılı, 27 Mart 2014 tarihinde maktul Ahmet Aybak'ın giymekte olduğu kıyafetleri ve sanık ibrahim Maraşlı ile sanık Mustafa ilhan Tuncay'dan alınan kan örneklerini DNA incelemesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürüp teslim ettiğini söyledi. Kaymaklılı, olay yerinde bulunan "inject" marka içerisinde bir miktar sıvı bulunan enjektör üzerinde parmak izi araştırması yaptiğını ancak herhangi bir parmak izine rastlamadığını belirtti. Bunun sebebinin ise enjektörü kullanan kişinin eldiven taktiğını veya kullandıktan sonra enjektörü temizlemiş olabileceğini ifade etti.

AVUKAT İLHAN: "ÇOK ÖNEMLİ BİR DELİL ÖNEMSİZ GÖRÜLDÜ..."

İddia Makamı tanığı Olay Yeri inceleme Uzmanı ismail Kaymaklılı'yı sorgulayan sanık ibrahim Maraşlı'nın avukatı Yunsal ilhan, cesedin gömüldüğü çukurdan çıkan kalıp şeklindeki beton üzerinde bulunan saç telinin DNA incelemesine gönderilmeyişinin çok ciddi ve vahim bir durum olduğunu söyleyerek, "Bu tahkikattaki çok önemli bir delil önemsiz görüldüğü için mahkeme huzurunda değil" dedi.

AVUKAT KADRİ: "ALDIĞINIZ HİÇ BİR EMARE SANIK TUNCAY'I OLAY YERİNE BAĞLAMAZ..."

Olay Yeri inceleme Uzmanı ismail Kaymaklılı'yı sorgulayan sanık Mustafa ilhan Tuncay'ın avukati Emre Kadri ise tanık Kaymaklılı'ya "Aldığınız hiç bir emare sanık Mustafa ilhan Tuncay'ı olay yerine bağlamaz" iddiasında bulundu.

DURUŞMA 18 NİSAN TARİHİNE ERTELENDİ...

iddia Makamı tanığı Olay Yeri inceleme Uzmanı ismail Kaymaklılı'nın şahadeti ve sorgulanmasının bitmesinin arından Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti duruşmaya devam edilmek üzere davayı 18 Nisan tarihine tehir etti