Haluk Doğandor

Lefkoşa Kızılay Göçmen Evleri’nde oturan komşusu Orhan Karataş tarafından önceki akşam bıçakla yaralanan Perin Özdil, zanlının serbest bırakılmasına isyan etti.  

Bölge sakinleri imza kampanyası düzenliyor

Komşusu tarafından sürekli taciz edildiğini ifade eden Özdil daha bir ay önce polise şikayet dilekçesi verdiğini söyledi. Polise sitemde bulunan Perin Özdil, “eğer polis ilk şikayetimi ciddiye alsaydı, başımıza bu gelmezdi” diye konuştu. Bölge sakinleri olarak imza kampanyası başlattıklarını belirten Özdil, “bu olay sonrası herkes tedirgin olmaya başladı, devletten gerekeni yapmasını bekliyoruz” dedi. Haberal Kıbrıslı
Gazetesi’ne konuşan Özdil şunları söyledi;

“Şikayetim ciddiye alınsaydı bu bıçaklama yaşanmazdı”

“Özellikle son 7-8 aydan beri, çoğu komşunun evinden eşyalar kaybolmaya başladı. Benim de bazı eşyalarım kayboldu, çiçeklerim kesildi… Sıklıkla ben ve ailem taciz ediliyoruz. Tüm bu yaşananlar sonrası evimin girişine kamera taktırdık. Aynı sokakta park ettiğim arabam boydan boya çizildi ve bir ay önce Lefkoşa adli şube amirliğine giderek komşum Orhan Karataş’ı şikayet ettim. Ancak bu konuda hiçbir ilerleme yaşanmadı. Eğer polis bu şahsın yaptıklarını ciddiye alsaydı ve olaya gerçekten önem gösterseydi bu bıçaklama olayı yaşanmazdı. Zira çalıştığım devlet dairesinde müdürüm bizzat polisi aradı ve ilgilenilmesini istemesine rağmen bu şahıs için gerekli müeyyide maalesef uygulanmadı.”

“Göze göz, dişe diş, burası Hatay”

Yaşadıklarını anlatırken zaman zaman ağlamaklı olan Perin Özdil, önceki akşam da yine aynı şekilde tacizlerle başlayan olayın bıçaklamaya kadar dönüştüğünü, kapının önünde içki içen Orhan Karataş’ın önce kendisine “göze göz dişe diş, burası Hatay’dır, görecekler hepsinin anasını avradını …….ğim,” diye küfürler savurduğunu, daha sonra da kendisine vurmak suretiyle ittiğini ve ardından da bıçağı bacağına sapladığını söyledi. Perin Özdil, bu şahıstan davacı olduğunu, mahalle halkının da mahalleden gitmesi için o şahıs hakkında imza kampanyasına başladığını belirtti.

Fatoş Gençoğlan: “Çocuklar o kanlı bıçaklama sahnesini gördü”

“Bu adam o bıçağı etrafa savururken o bıçak benim çocuklarıma da isabet edebilirdi. Ben hemen çocukları içeri kaçırmama rağmen, çocuklar olaya şahit oldu ve gece yarısı çocuklarım uykusunda durmadan ‘Perin ablama bıçak girdi’ deyip sayıkladı. Biz de bu şahıstan şikayetçiyiz. Lütfen polis bu konuya duyarlı davransın, adaletin tecelli etmesini istiyoruz.”

Selda Akman: “Can güvenliğimiz tehlikede”

“Önceki akşam yaşanan bıçaklama olayına ben de şahit oldum, polis geldi ancak benim ifademi almadı, bizi konuşturmadı. Sizi başka arkadaşlara yönlendirelim diyerek ifademiz alınmadı. Olaya şahit olduk, bizim de diyeceklerimiz olmasına rağmen neden polis bizim ifademize gerek duymadı anlamış değilim. Ben 25 yıldır bu mahallede yaşarım son bir yıla kadar böyle rezillik yaşamadık, bu adamı burada istemiyoruz, bu konuda nereye gerekiyorsa müracaat edeceğiz. Zira can güvenliğimiz yok, aynı şekilde yine alkol alıp bize saldırırsa polis gelene kadar ne yapabiliriz? Yetkililer derhal bu konuya ciddiyetle eğilsin, tedbir alınmazsa bu kişi daha büyük olaylar meydana getirebilir.”