İstanbul'da binlerce kişiyi kredi kartı borçları yapılandırması ve dosya masraflarını geri alınması vaadiyle dolandırdığı iddia edilen 45 kişilik çete çökertildi.

Çete üyelerinin Türkiye genelinde yaptığı dolandırıcılıkta 6 milyon lirayı aşan vurgun yaptıkları belirlendi. Operasyon anı ise polis kamerası tarafından kaydedildi.

İstanbul'da, kişiyi kredi kartı borçları yapılandırması ve dosya masraflarını geri alınması vaadiyle dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Kurdukları call center ofisi üzerinden dolandırıcılık yapan şebekeyi çökeltmek için çalışma yapan polis, danışmanlık şirketi altında Kağıthane'de bir call center merkezi kurulduğunu tespit etti. Call center merkezini kart dolandırıcılığından emniyette kaydı olan O.A.K'nın eşi M.R.K ile kurduğu belirlendi. Şirketin evrak üstündeki sahibi İ.K gözükürken, O.A.K tarafından yönetildiği belirlendi.Call center çalışan 31 kişi kredi

kart borçlarının yapılandırılması ve kredi dosya masraflarının geri alınmasını vaat ederek aradıkları vatandaşların kredi kartlarının şifreleri dahil birçok bilgilerini aldı. Ayrıca dolandırıcılar vaatleri kabul eden vatandaşları kendilerinin belirlediği sahte avukatlara yönlendirerek, noterlerden vekaletname aldı. Yapılan bu işlem için ise yüzde 20 ile 40 arasında değişen komisyon karşılığında anlaşma sağladılar. Vatandaşların sahte avukatlara vekaletlerini vermesinin ardından şebeke üyeleri elde ettikleri kart bilgileri ile vatandaşların hesaplarını boşalttı. Dolandırıcılık şebekesi Türkiye genelinde toplam 6 milyon liradan fazla vurgun yaptığı belirtildi. Operasyon anı ise polis kamerası tarafından kaydedildi.

45 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Siber Polisi'nin yaptığı tespitlerin ardından Kağıthane'de ofis olarak kullanılan adrese 3 gün önce operasyon yaparak elebaşı olduğu iddia edilen O.A.K, sahte avukatlar S.Ç ve U.A'nın da arasında bulunduğu 45 kişiyi gözaltına aldı.

BİN 500 ADET KULLANILMIŞ SİM KART BULUNDU

Ayrıca polis ekipler, call centerde yaptıkları aramalarda 925'i ambalajı açılmamış ve 1500 adet kullanılmış sim kart, kaşeler, server, laptop, harddiskler ele geçirdi. Zanlılardan 31'i savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakılırken 14 şebeke yöneticisinin ise adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Bu adamlarda her türlü pislik var