Mardin'de teröristlerin yerleştirdiği mayının patlaması sonucu şehit olan polislerden Oktay İzgi, Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı. Babasına son kez el sallayan şehidin oğlu Eymen'in "Bu babam" diyerek babasının fotoğrafını göstermesi cenazeye katılanları duygulandırdı.

Şehit polis memuru Oktay İzgi için Hunat Camii'nde kılınan cenaze namazına Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, milletvekilleri, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Namaz öncesinde şehidin 7 yaşındaki oğlu Hikmetcan'ın arabasıyla oynaması dikkat çekerken, küçük oğlu Eymen'in ise babasının fotoğrafını yakınlarına göstererek, "Bu babam" demesi cenazeye katılanları duygulandırdı. Şehidin amcası ise kucağında Hikmetcan'ı tutarak, "HDP'li Demirtaş buna ne diyecek? Ermeni tohumu bunlar. Bu yavrulara nasıl kıydınız? Hiç Allah korkusu yok. Ne diyeceğiz bu yavrulara?" diyerek tepki gösterdi.

İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazı sonrasında "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK" sloganları eşliğinde şehit Oktay İzgi'nin naaşı şehir mezarlığına götürüldü. Şehit polisin cenazesi, burada bulunan polis şehitliğine defnedildi.

“Bu babam”

“Bu babam”

“Bu babam”