Devrim Demir

Haspolat’ta ikamet eden üç çocuk annesi Hatice Törer, 9 yıl önce yaşanan talihsiz bir olay sonucu, kendini evladına adadı.

Kavga esnasında boğazı sıkılan ve beynine kan gitmeyerek bitkisel hayata giren oğlu İbrahim Törer’in bir umut ayağa kalkmasını bekleyen acılı anne, “bayram bizim neyimize?” diye sordu ve “Oğlum ayağa kalkacak, esas bayram ogün başlayacak” ifadesini kullandı.

29 yaşındaki genç yıllardır burnundan midesine inen hortum aracılığı ile besleniyor.

Anne Hatice Törer ise bir yandan el kapılarında çalışıp evinin geçimine katkıda bulunurken bir yandan da 27 yaşındaki yatalak evladına bakıyor.

Oğluna bebekler gibi bakan anne Hatice Törer, 9 yıldır gülmüyor. Çaresiz anne, yıllardır bir umut evladının yeniden ayağa kalkmasını bekliyor.

Gözünden yaş dinmiyor

Hatice Törer, evladının yatağa bağlandığı günden bu yana gözlerinden yaş dinmediğini söyledi. “Oğlum ayağa kalksın o gün benim bayramım” diyen Törer, duygularını Havadis okurları ile paylaştı.

Hatice Törer, “Ne desem boş, 9 yıldır bayram değil yüzümüz gülmüyor. Bugün yarın iyi olacak diye 9 yıl bitti, evladımın sesini gülüşünü duymalı. Ne bakımından gocunurum ne durumundan. İçim yanıyor, hiçbir suçu yokken çıkan kavgayı ayırmak için sadece araya girdi ve bu onun hayatına mal oldu. Biz hayatı 9 yıl önce onunla birlikte unuttuk. Ne zaman İbrahim’im ayağa kalkacak, bana anne diyecek ben o gün bayram kutlayacam, yine de şükürler olsun en azından yavrum toprağın üzerinde” diye konuştu.