Melin DOBRAN

Kuzey Kıbrıs, son yılların en yoğun bayram dönemini de geride bıraktı. Türkiye’nin değişik illerinden binlerce kişi, tatil günlerini güneşli ülkemizde geçirmeyi tercih etti.

Bayramın son günü olması nedeniyle dün Ercan Havaalanı ile Türkiye’deki havaalanları arasında 94 karşılıklı sefer gerçekleşti. Yetkililer, arife gününden itibaren düne kadar Ercan’a yönelik uçuş sayısının 500’ü aştığını belirterek, bunun tarihi bir rekor olduğuna dikkat çektiler.   

Dün en fazla uçuşu Pegasus Havayolları’nın gerçekleştirdiği görüldü. Sabahtan başlayan uçuşlar akşam geç saatlere kadar devam etti ve Pegasus toplamda 31 uçuş gerçekleştirerek ilk sıraya yerleşti.

Bunu 23 uçuş ile Türk hava Yolları, 13 uçuş ile Atlasjet izledi.

Ülkeniz güzel ama...

Ercan Havaalanı’nda Diyalog muhabirinin sorularını yanıtlayan Türk turistler, güzel bir tatil geçirdiklerini belirterek genellikle memnuniyetlerini dile getirdiler.

“Kıbrıs’a yılda 3-4 kez geliyoruz ve her defasında etrafı biraz daha kirlenmiş görüyoruz” diyen bir yolcu, KKTC yetkililerinin çevre temizliğine önem vermesini istedi.

Bir başka yolcu, “Otellerde bulduğumuz konforu, şehir gezisinde bulamıyoruz” diyerek, özellikle Girne limanındaki görüntülerden rahatsız olduklarını söyledi.

Bazı turistler, ülkenin her geçen gün daha da pahalı olmasından yakınırken, büyük bir çoğunluk denizden, kum ve güneşten, ayrıca otel hizmetlerinden memnun olduklarını ifade etti.