Zorkun Taşer

Telekoninikasyon Dairesi Müdürlüğü, Müdür Muavinliği koltuğuna atanmak için gösterilen beş uygun adaydan ikisinin, performans raporlarının üzerinde oynandığı iddia edildi.

Mevkiye atanmaya aday olan Telefon Dairesi Lefkoşa Şube Amiri Şener Tutkulu, performans belgesinin üzerinde bir kişinin oynadığını ileri sürerek polise başvurdu.

Konuyla ilgili Diyalog’a açıklama yapan TEL-SEN Başkanı Tamay Soysan, söz konusu işlemin suç olduğunu ve ortada “Evrak sahteleme” gibi büyük bir suçun olduğunu söyledi.

Lefkoşa Şube Amiri Şener Tutkulu’nun, bilgilerinin ve performans değerlerinin bulunduğu belgenin üzerinde oynandığını söyleyen Soysan, ayrıca Telefon Dairesi Teknik Şube Amiri olan Salih Serçelik’in de ayağını kaydırmak için puanlarıyla oynandığını iddia etti.

Soysan, “Devlete ait bir evrak sahtelendi, bu büyük bir suçtur. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’nı gereğinin yapılması için göreve çağırıyoruz” dedi.

Soysan ayrıca, belge üzerinde oynama yapıldığı için sendika başkanı olarak avukatı ile birlikte polise suç duyurusu yaptığını ve suç duyurusunu polisin kaale almayarak, ‘Belge sahibi kendisi gelip şikayet etsin’ diyerek gönderdiğini iddia etti.