Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Mars firmasına ait söz konusu sorunlu ürünlerin parti numaraları ve son kullanma tarihlerinin bilgileri dâhilinde olduğunu ve gerekli takibinin yapıldığını belirtti.

Ülkemizde, söz konusu sorunlu ürünlerin Hollanda’dan 2 KKTC firması tarafından ithal edildiği bilgisini de veren Sağlık Bakanlığı, üretici firmanın söz konusu 2 KKTC firmasıyla temasa geçtiğini ve sorunlu ürünlerin parti numaraları ile geri çağrıldığını kaydetti.

* * *

GÜNEY KIBRIS'TA DA TOPLATILMA KARARI

Sağlık Bakanlığı, SNICKERS, MARS, MILKY WAY, CELEBRATIONS ve MINI MIX markalı çikolata ürünlerde plastik parçaların çıkmasının ardından bu malların geri çekilmesine karar verdi.
 
Yapılan yazılı açıklamaya göre, Hollanda Sağlık Hizmetleri, AB Gıda ve Yem İçin Hızlı Alarm Sistemi (RASFF) yoluyla Kıbrıs Sağlık Hizmetlerini, Hollanda'da üretim yapan şirketin kontrolleri sırasında söz konusu ürünlerde plastik parçaların bulunduğu yolunda bilgilendirdi.
 
Açıklamaya göre, Kıbrıs Sağlık Hizmetleri elde ettiği bilgiler ışığında söz konusu ürünleri piyasadan geri çekme kararı aldı.

 

MARS ÇİKOLATALARINI GERİ ÇAĞIRIYOR! İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYIN

140946-(1).jpg