Gündem Kıbrıs Özel - Okuyucu İhbarı

Ülkemizdeki kanayan ve bir türlü çare bulunamayın trafik yarası her gün birilerinin, sevdiklerimizin canlarını yakıyor veyahut tehlikeye atmaya devam ediyor.

Ülkemizin bozuk yolları, çarpık trafik düzeni, yetkililerin 'olanaklarımız kısıtlı' bahaneleri bir yana vatandaşlarımızın da tüm bu olumsuzluklara rağmen takındığı duyarsız tutum yine bir çok kişinin canını tehlikeye atıyor.

Gazimağusa'nın en kalabalık nüfuslu ve en güzide okullarından birtanesi olan Polatpaşa İlkokulu'nda her gün onlarca çocuğun canı tehlikeye atılıyor.

Gündem Kıbrıs'ın WhatsApp ihbar hattını kullanarak bize ulaşan bir veli her gün okulun giriş ve çıkış saatlerinde çocukların araçların altında kalmaktan sonra kurtulduklarına şahit olduğunu ve bu durum için bir an önce tebdir alınması gerektiğini söyledi.

YAYA GEÇİDİ YAKININA PARK EDEN ARAÇLAR TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Bir çok çocuğun okula gitmek ve okuldan çıkmak için okul önündeki yaya geçitlerini kullandığını söyleyen veli, çocuklarını almaya gelen diğer velilerin ya da çevredeki vatandaşların araçlarını daha uzak mesafeler yerine yaya geçidi önlerine park ettiğine dikkat çekerek yaya geçidini kullanmak zorunda kalan çocukların tehlike yaşamasına neden olduğunu söylüyor. Trafikte seyreden araçların yaya geçidini işgal eden araçlar nedeniyle yol kenarında duran çocukları görmediklerini dile getiren veli, "Çocuklar da bir anda yaya geçidinden fırlıyor ve her gün bir tehlike yaşanıyor. Daha geçen gün bir çocuk araba altına almaktan son anda kurtuldu. Çok korktuk." şeklinde konuştu.

"OKUL ÖNLERİNDE POLİS KAH VAR KAH YOK"

Yine Gündem Kıbrıs ile iletişime geçen veli, yaya geçidini kullanmak isteyen çocuklara yardım etmesi için trafik polisinin bazı günler olduğunu bazı günler de olmadığını iddia etti. Bu durum hakkında Gazimağusa Polis Müdürlüğü Trafik Şubesi'ne de şikayette bulunduklarını aktaran veli, polis tarafından kendilerine personel sıkıntısı nedeniyle her zaman polisin bulunamadığı cevabını verdiğini dile getirdi.

Söz konusu olayla ilgili olarak bir çok velinin de şikayetçi olduğunu dile getiren veli, okul yönetimi veya polisten bir anca önce bir çözüm bekliyor ve vatandaşların da daha dikkatli, duyarlı olmalarını istiyor.