Nadire Bahadi

Gazimağusa’nın en gözde bölgelerinden Palm Beach bölgesinde 1974 yılı öncesinde Kıbrıslı Rum Karomontanis ailesine uzun yıllar kullanılması amacı ile kiralanan ve savaş sonrasında yıllardır boş kalan 2 katlı ev tehlike saçıyor. Ailenin kendi zevkine göre tadil ettiği ve döneminde modern bir yapıya sahip olan ev şimdilerde yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Denize yürüyüş mesafesi uzaklıkta bulunan, konumu nedeni ile de önemli sayılan ancak ilgisizlikten harap olan ev vatandaşın da tepkisine yol açtı.

Yıkılmak üzere

Arkın Palm Beach Otel’in hemen yanı başında bulunan ve harap olması nedeni ile görenlerin dikkatini çeken evin iç cephesi tamamen kullanılmaz halde. İlgisizlik nedeni ile yıkılmaya yüz tutmuş şehrin göbeğindeki villa türü evin duvarları dökülüyor, tahta olan basamak ve ikinci katın zemini ise dökülmüş durumda. Güvercinlere yuva olan evin kapalı ve kilitli kapılarının kimliği belirsiz kişilerce kırılması nedeni ile de içerisinde pek çok suçun işlenmesine davetiye çıkarıyor.

Alkoliklerin yuvası

Bölgede bulunan ana okul, kreş ve kolej öğrencileri içinde oldukça tehlike yaratan yapı, gece geç saatlerde de alkoliklerin yuvası haline geldi. Gündüz saatlerinde bazı lise öğrencilerinin sigara içmek için içerisine gizlendiği gözlemlenen ev, içindeki insan dışkıları ve çöpler nedeni ile de hastalık saçıyor.

Bölge halkışikayetçi

Boş ve kullanılmaz halde bulunan ev bölge sakinlerini de rahatsız ediyor. Yıllardır tek bir çivi çakılmaması nedeni ile yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan eski yapı nedeni ile tedirgin olduklarını belirten bölge halkı, evin tadilatı ve kontrol altında tutulması için yetkililere çağrıda bulundu. Evi geceleyin evsiz ve sarhoşların mesken tuttuğunu dile getiren vatandaşlar turistik bir bölgede eski olmasına rağmen böyle güzel yapının sahipsiz bırakıldığını söyleyerek tepkilerini dile getirdi.