Melin Dobran

Aralık ayı içinde meydana gelen şiddetli fırtına ve yağmurdan etkilenen Girne Antik Limanı’nda meydana gelen olumsuzluklar hala giderilmediği gibi yatların bulunduğu bölgede oluşan çöplerin temizlenmemesi sert tepkilere yol açtı.

Girne’yi 22 Aralık’ta vuran şiddetli fırtına, özellikle limanda büyük yaralar açmıştı. Fırtınanın verdiği hasar nedeniyle mendirek yolunda çöken asfalt ve yere düşen aydınlatma direkleri, halen tamir edilmedi. Diyalog muhabirine konuşan Antik Liman’daki işletmeciler ve bölge sakinleri, KKTC’nin en gözde turizm bölgesindeki bu görüntülerin üzücü olduğunu belirterek, yetkilileri göreve davet etti.

Sadece laf cambazlığı

Fırtınanın etkisiyle kabaran dalgalar mendireği aşınca birçok bölgede yıkım ve aşınma meydana gelmişti. Olduğu gibi duran yıkıntılar ise yetkililerin ilgisini bekliyor. Fırtınanın üzerinden yirmi günden fazla süre geçmesine rağmen limanda herhangi bir iyileştirmenin yapılmadığına dikkat çeken vatandaşlar, Bayındırlık ve

Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün 23 Aralık’ta limanı ziyaret ederek “yaralar süratle sarılacak” dediğini anımsattı.

Dürüst, 23 Aralık günü gerçekleştirdiği ziyarette ‘ mendirek, çökmelerin giderilmesi ve çöplerin toplanması’ konusunda ‘Kriz Masası’ oluşturacağını ve kendisinin de buna başkanlık edeceğini söylemişti.

Vatandaşlar “bu kadar ufak meseleler için kriz masası oluşturmayı bırakıp, icraat yapsınlar. Nerede hükümet, nereder belediye, nerede Çevre yetkilileri” diyerek tepkisini dile getirdi.