Ahmet İlktaç

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz mart ayında 3 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu maddeyi R.E.’ye 200 TL karşılığında sattığı için ve kanunsuz bıçak taşıdığı için yargıladığı Ümit Kabukçu’yu 7 ay hapse mahkûm etti.

Ümit Kabukçu, 2002 yılında eroin ithal ettiği için 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ve üye Yargıç Banu Soyer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliğiyle aldığı kararı üye Yargıç Banu Soyer okudu.Yargıç Banu Soyer öncelikle iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Mustafa İldeniz’in mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi. Yargıç Banu Soyer, 3 Mart 2014 tarihinde R.E. isimli şahsın sanıktan 3 gram uyuşturucu madde istediğini söyledi.

Sanığın da bu istek üzerine R.E.'ye 200 TL karşılığında 3 gramdan oluşan 1 paket sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde verdiğini anlatan Banu Soyer, R.E. isimli şahsın uyuşturucuyu kullandığı sırada polise yakalandığını kaydetti.

Banu Soyer, R.E.’nin polise verdiği bilgide söz konusu uyuşturucu maddeyi sanıktan aldığını söylemesi üzerine, sanığın tespit edilerek tutuklandığını bildirdi. Sanığın yakalandığı sırada “Ben kimseye bir şey vermedim” diyerek, suçluluk kabul etmediğini anlatan Soyer, sanığın mesele ile ilgili olarak soruşturma maksatlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kaldığını belirtti. Yargıç, sanığın tasarrufunda 18 santim ağız uzunluğunda, 30 santim boy uzunluğunda bir bıçak da bulunduğuna değindi. Banu Soyer, sanığın 2002 yılında eroin türü uyuşturucu maddeyi ithal ve tasarruf suçlarından yargılandığını ve 2 yıl hapis cezası aldığım açıkladı. Sanığın bu meselenin haricinde bir başka meseleden dolayı 2 Haziran 2014 tarihinden bu yana de merkezi cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak beklediğini söyledi. Yargıç Banu Soyer, sanığın avukatı Fehmi Altunç’un mahkemeye aktardığı hafifletici nedenlere de özetle değindi. Banu Soyer sanığın özür dilediğinin ve pişman olduğunun aktarıldığını, sanığın psikolojisinin bozuk olduğu ve bazı ailevi sorunlar yaşadığının beyan edildiğini kaydetti.

Yargıç Banu Soyer, uyuşturucu suçlarının ciddiyetine vurgu yaptıktan sonra sanığı oybirliğiyle 7 ay hapse mahkûm ettiklerim açıkladı.