Konser vermek amacı ile KKTC’ye gelen şarkıcı İrem Derici’nin ses prodüktörlüğünü yürüttüğü iddia edilen Sinan Başar tasarrufunda bulundurduğu yaklaşık 2 gram ağırlığındaki hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile yakalandı.

Kamalı Haber

Ercan Havalimanından giriş yapmakta olduğu esnada yakalanan Başar, dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde Görevli polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam huzurda bulunan zanlı Sinan Başar’ın 10 Haziran tarihinde, saat 11.50 raddelerinde Ercan Devlet Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yapmak istediği esnada narkotik detektör köpeği Cindy tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık 2 gram ağırlığında hintkeneviri bulunduğunu söyledi. 

“Suçunu kabul etti”

Karam, zanlının olayın akabinde gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ancak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirterek, zanlının soruşturma maksatlı 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar, zanlının soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.