Trabzon'un Of ilçesindeki Solaklı Deresi üzerinde bulunan köprü, kopan halatlarına ve tehlike uyarılarına rağmen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Of-Çaykara karayolu kenarında Solaklı Deresi üzerinde bulunan asma köprü Uzungöl'ü ziyaret etmek isteyen turistlerin ilgisini çekiyor. Ancak köprünün geçen kış aşırı yağan kar yüzünden kopan çelik halatları geçen 7-8 aylık süreye rağmen onarılamadı. Halatların tamir edilmemesi nedeniyle köprüden yürümek tehlikeli hale gelirken, bu durum köprü üzerinde resim çektirmek isteyen turistleri korkutmuyor. Tüm uyarılara ve dereye düşme tehlikesine rağmen yerli ve yabancı turistler köprü üzerinde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyor.

Konuyla ilgili bilgi veren ve köprüyü sürekli kullanan çevre sakinlerinden Avni Bulut, kopan halatların onarılmasını istedi. Avni Bulut, "Köprünün halatı, geçen kış aşırı kar yağışı yüzünden kopmuştu. Yaklaşık 7-8 aydır bu vaziyette duruyor. Şu an tehlike devam ediyor. Üzerinde zaman zaman 30-40 kişinin çıktığı hatta turistlerin horon oynadığı bile oluyor. Üzerinden tehlikeye rağmen motorsiklet ile dahi geçenleri görüyoruz. Kimse tehlikenin farkında değil. Gün geçtikçe tehlikenin boyutu daha da büyüyor. Çevre sakinleri olarak burasının bir an önce onarılmasını istiyoruz. Aksi halde üzücü olaylar yaşanabilir" dedi.

Bu köprüden geçmek yürek ister !

Bu köprüden geçmek yürek ister !

Bu köprüden geçmek yürek ister !

Bu köprüden geçmek yürek ister !