Ercan Havaalanı’ndaki tünel inşaatı nedeniyle Kırklar, Gaziler ve Akıncılar köylerine ulaşım imkanı, yarın sabahtan  itibaren servis yolundan verilecek.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ercan Havalimanı İşletme Haklarının Devredilmesine İlişkin İhale kapsamında yapımına başlanan tünel inşaatı çerçevesinde, Ercan’daki Kırklar, Gaziler ve Akıncılar kavşağının yakınında kazı çalışmaları yapılıyor.

Buna göre, söz konusu yol, inşaat çalışmaları süresince trafiğe kapatılacak ve Kırklar, Gaziler ve Akıncılar köylerine ulaşım, havaalanı içerisinde düzenlenen servis yolundan sağlanacak. Sürücülerin bugünden itibaren, belirtilen güzergahta can ve mal güvenliği açısından dikkatli ve yavaş seyretmeleri, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekiyor.

AĞAÇLAR ORMAN DAİRESİ’NİN KONTROLÜNDE KALDIRILIYOR

Bakanlık açıklamasında şöyle denildi:

“Ercan Havalimanı’nın yeniden yapılandırılması kapsamında  T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şti. Ltd. ile Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, bölgenin temizlenip inşaata hazırlık yapılması amacıyla, inşaat alanına ve havacılık adına mani olan ve kaldırılması zorunlu olup replikajı mümkün olmayan ağaçlar Orman Dairesi’nin kontrol ve gözetiminde yerlerinden kaldırılıyor. Kaldırılan ağaçlar Orman Dairesi’nin olup, Orman Dairesi tarafından değerlendirilecek.”

1446467398.jpg

1 AĞACA KARŞILIK 3 FİDAN

Orman Dairesi’nin kontrol ve gözetiminde yerinden kaldıran her bir ağaç için, 3 yeni fidan dikilecek.

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi’nin uygun gördüğü ve göstereceği arazi uygunluğuna göre Aralık ayında başlanmak üzere T&T Havalimanı İşletmeciliği tarafından 16 bin adet fidan dikimi yapılacak.

Fidanların dikim ve bakım masrafları 3 yıl boyunca T&T Havalimanı İşletmeciliği’ne ait olacak.