Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da dün sadece türk filmlerinde izlemeye alıştığımız ilginç bir olay yaşandı. Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne başvuran ve isminin Büşra olduğu öğrenilen Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi bir kadın, “Sancım var doğuruyorum” dedi. Bunun üzerine apar topar doğuma alınan genç kız normal doğum ile bir erkek çocuğu dünyaya getirdi.

Doğumdan sonra hastane yetkilileri genç kızdan duydukları karşısında adeta şok yaşadı. Bebeğin babasının belli olmadığını hastane yetkililerine aktaran  genç kız çocuğu istemediğini söyledi.

Bebek Lefkoşa’ya gönderildi

Genç kızın çocuğu istemediğini söylemesinin hemen ardından kimsesiz kalan bebek apar topar Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürüldü.  Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tetkikleri yapılan bebeğin gayet sağlıklı olduğu  ve tetkiklerine bugün devam edilmesinin hemen ardından  Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri tarafından teslim alınacağı öğrenildi.

Yasaya göre suç değil

Bir hukukçunun Diyalog Muhabirine verdiği bilgiye göre genç kızın çocuğunu istememesi yaşının reşit olması nedeni ile yasalara göre suç değil.