Haluk Doğandor

Sevdiği ve çocuk yaptığı adam tarafından kapı dışarı edildi. İki gündür 7 ve 9 yaşındaki yeğenleriyle birlikte dışarıda yatan Monica’ya Sosyal Hizmetler Dairesi sahip çıkarak, bir eve yerleştirdi.

Yaşadığı talihsizliklerin bir türlü peşini bırakmadığı 37 yaşındaki Çek Cumhuriyeti vatandaşı Monica İsmail, sonunda sevdiği ve çocuk yaptığı adam tarafından kapı dışarı edildi. İki gündür 7 ve 9 yaşındaki yeğenleriyle birlikte dışarıda yatan Monica’ya Sosyal Hizmetler Dairesi sahip çıkarak, bir eve yerleştirdi.

Yeğenlerine anne, babalık yapıyor

Monica’nın şanssızlığı ülkesi Çek Cumhuriyeti’nde başladı. Monica, kanser olan ablasının ani ölümü sonrasında sahipsiz kalan yeğenleri Jeremy ve Benedict’i sahiplenerek, onların hem annesi, hem babası oldu. Monica, bir süre yeğenleri ile birlikte Çek Cumhuriyeti’nde yaşadıktan sonra, tesadüf eseri tanıştığı ve soyadı İsmail olan Pakistan vatandaşı ile Güney Kıbrıs’ta evlenerek onun soyadını aldı ve birlikte yaşamaya başladı.

Kocasının evli olduğunu öğrendi

Güney Kıbrıs’ta Pakistanlı İsmail ile iki sene yaşayan Monica, İsmail’in aslında evli olduğunu, eşi ile çocuklarının Pakistan’da yaşadığını öğrenince İsmail ile yollarını ayırdı. Kısa süreliğine geçtiği Kuzey Kıbrıs’ta tanıştığı, inşaat işleri ile uğraşan Ç. Ç isimli Türkiye vatandaşı ile birlikte yaşamaya başladı. Turist vizesi ile KKTC’ye geçen Monica vizesi bitince tekrar Güney’e geçip vizesini uzatıyordu.

Çocuğunu aldı, annesini kapı dışarı etti

Ç.Ç ile iki yıl süren evlilik dışı birlikteliği sonucu doğan çocuklarına Serden ismini verdiklerini ifade eden Monica, Serden’in 13 aylık olduğunu ve şu anda Türkiye’de yaşadığını söyledi. Ç Ç ile birliktelikleri esnasında hiç mutlu olamadığını söyleyen Monica, Ç.Ç’nin geçtiğimiz hafta çocuğunu alarak Türkiye’ye gittiğini ve çocuğunu orada bıraktığını ifade etti. Çocuğu Serden’i özleyen ve uğruna çocuk yaptığı adamın yaptıklarına bir anlam veremeyen Monica, çaresizlik içinde yetkililerden yardım istedi. “Yalnız kendim başıma olsam başımın çaresine bakarım. Sorumluluğumda 7 yaşındaki Jeremy ile 9 yaşındaki Benedict de var. Üstelik 7 yaşındaki Jeremy epilepsi hastası bir çocuk” diyen Monica’ya devlet el uzattı.

Sosyal Hizmetler sahip çıktı

İki gündür sokakta kalan Monica ve iki küçük çocuğa sahip çıkan Sosyal Hizmetler Dairesi, görevlendirdiği iki görevli ile Monica ve yeğenlerini koruma altına alarak bir eve yerleştirdi. Şimdilik sıcak bir yuva ve kalacak eve kavuşan Monica ile yeğenlerinin geleceğinin ne olacağının belli olmadığı öğrenildi.