Melin Dobran

KKTC Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi’nde muhasebe personeli olarak çalışan 47 yaşındaki Hüseyin Tilki zamansız vedası ülke genelinde şok etkisi yarattı.

Öksürük şikayetiyle hastaneye giden ve ciğerlerinin su toplaması nedeniyle tedavi görmeye başlayan 47 yaşındaki Hüseyin Tilki’nin, 15 günde hayatını kaybetmesi, tüm sevenlerini, ‘Bu nasıl ölüm’ dedirterek isyan ettirdi.

Sadece çalıştığı bakanlıkta değil Lefkoşa ve Güzelyurt’ta sevilen ve bilinen bir isim olan Hüseyin Tilki’nin ölüm haberine kimse inanmak istemedi.

Karıncayı bile incitmezdi…

Aslen Güzelyurtlu olan ve Gönyeli’de oturan Hüseyin Tilki evli ve 2 çocuk babasıydı. Çevresinde yardımseverliği ile tanınan ve bir karıncayı bile incitmeyecek kişiliği bilinen Hüseyin Tilki’nin acılı yakınları, bu ani ölümün araştırılmasını ve ihmal varsa sorumluların cezasını çekmesini istedi.

‘Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek’

Ortopedik özürlü olan Hüseyin Tilki, Çağdaş Müzik Derneği Türk Sanat Müziği korosunda şarkı söylüyordu.  Çalışma arkadaşları Hüseyin Tilki’nin koroyu çok sevdiğini ve hiç aksatmadan çalışmalara katıldığını söyledi. Arkadaşlarının aktardığına göre, Koro şefine, “Koroyla kendimi buldum hocam” diyen Hüseyin Tilki, tüm konserlerin sonunda, ‘Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek’ şarkısını seslendirirdi.

“Öksürük şikayetiyle gitti…”

Diyalog’a konuşan yakınları, “Öksürük şikâyetiyle hastaneye gitti. Öksürüğü geçmeyince hastaneye yatırıp tahlil yaptılar. Sonra ciğerlerinin su topladığını fark ettiler. Ciğerlerindeki su 2 kez çekildi fakat sonra kanser için kemoterapi ve kemik güçlendirici verildi. Ardından komaya girdi ve bugün (dün) sabah vefat etti. O çok iyi bir insandı. Bu ani ölüm haberi karşısında şok olduk. Onu kaybettiğimize inanamıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bugün toprağa verilecek

Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen 47 yaşındaki Tilki, bugün İsmail Safa Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilecek