Duygu Alan

Girne Amerikan Koleji ile Türk Maarif Koleji arasında dün Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda oynanan Liselerarası Hentbol Şampiyonası grup maçında Türk Maarif Koleji 12. sınıf öğrencisi Hüseyin Can Tavzar, maç sırasında yaşanan bir pozisyonda sol el başparmağından sakatlık geçirdi.

Tavzar, olayın hemen akabinde, öğretmenleri tarafından Girne Akçiçek Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü.

Çekilen röntgen sonucu lise öğrencisi Tavzar’ın sol elinin başparmağında “zedelenme” teşhisi konuldu.

Tavzar acıları artınca aynı gün Lefkoşa’da özel bir hastaneye giden Tavzar, orada çektirdiği röntgen sonucunda ise sol elinin başparmağında büyük bir kırık olduğunu öğrendi.

Hem teşhis konuldu hem geç müdahale edildi

Girne Akçiçek Hastanesi Acil Servis’inde kendisini muayene eden sağlık ekipleri tarafından röntgeninin çekilmesi için ilgili bölüme gönderilen Hüseyin Can Tavzar, ilk talihsizliği orada yaşadı.

Röntgen teknisyenini yerinde bulamayan Tavzar, hastanenin röntgen odasının önünde yaklaşık 45 dakika acı içerisinde kıvranarak bekledi.

Çekilen röntgen sonucuna göre de Tavzar’a önemli bir şeyi olmadığı, parmağında zedelenme olduğu, eczaneden bir atel alıp takması gerektiği söylendi.

Hüseyin Can Tavzar’a mühürsüz bir reçete yazıldı ve reçete yazılan ilacı 3 hafta içmesi söylenip taburcu edildi.

Lefkoşa’da özel bir hastanede Tavzar’ın sol el başparmağında büyük bir kırık olduğu tespit edildi ve eli alçıya alındı. Tavzar’ın parmağı 6 hafta alçıda kalacak.

Acıya dayanamadı

Girne Akçiçek Hastanesi’nden “Parmağında zedelenme” teşhisi konulduktan sonra taburcu edilen Hüseyin Can Tavzar’ın acıları zaman geçtikçe katlandı.

Giderek acısı artan lise öğrencisi Tavzar, Lefkoşa’ya gider gitmez ailesi tarafından özel bir hastaneye götürüldü.

Özel hastanede çekilen röntgen sonucu, Tavzar’ın sol el başparmağında büyük bir kırık olduğu tespit edildi ve eli alçıya alındı. Hüseyin Can Tavzar’ın parmağı 6 hafta alçıda kalacak.

Tavzar: Sakat kalabilirdim

Hüseyin Can Tavzar, konuya ilişkin Havadis’e yaptığı açıklamada, bir ülkenin devlet kurumlarının verdiği hizmetin o ülkenin gelişmişlik düzeyinin göstergesi olduğunu kaydetti.

“Demek ki KKTC halen daha gelişmiş bir ülke değil” diyen Tavzar, şunları söyledi: “Girne Akçiçek Hastanesi, bir devlet kurumudur. Bir ülkenin devlet kurumunun verdiği hizmet kalitesi o ülkenin gelişmişlik düzeyinin göstergesidir. Yaşadığım bu olaydan anlıyorum ki, biz gelişmiş bir ülke değilmişiz. Benim parmağımda kırık vardı ve ben özel hastaneye gitmeseydim sakat kalabilirdim. Çekeceğim daha büyük acılar da cabası. Bugün benim yaşadığım hayati bir durum değil. Ancak yarın başkasının başına daha ciddi, hayati bir kaza gelebilir ve bu hastane yine yanlış teşhis koyup o kişinin hayatını riske atabilir. Benim istediğim daha dikkatli olmaları ve vahim sonuçların yaşanmasına izin vermemeleridir.”

Hüseyin Can Tavzar’a Girne Akçiçek Hastanesi’nde “parmakta zedelenme” teşhisi konuldu ve bir reçete yazıldı. Aynı gün taburcu edilen Tavzar’a reçetede yazılan ilacı 3 hafta içmesi söylendi.

Ayser Tavzar: Devletime güvenmeyeceksem kime güveneceğim?

Hüseyin can Tavzar’ın annesi Ayser Tavzar ise Girne Akçiçek Hastanesi’ni sert bir dille eleştirdi.

Ayser Tavzar, “Biz devlet güvencesi altında yaşamayı isteyen insanlarız. Pek iyi niçin özele gitmek zorunda olalım. Eğer ben çocuğumu özel hastaneye götürmeseydim çocuğumun elinde sakatlık kalacaktı ve tam işlevini yapamayacaktı. Hüseyin Can’ın elini ovmamız için Girne Akçiçek Hastanesi bir ilaç verdi. Ya ben o ilaçla çocuğumun elini ovsaydım. Kim bilir ne zararlar verecektim. Devletimize, hastanemize, doktorumuza güvenemeyecek miyiz? Yaşanan bu olay karşısında oldukça kızgınım ve olayı yargıya taşımayı düşünüyorum. Bugün bizim başımıza gelen küçük bir noktadaydı yarın hayati bir konuda hayati bir karar verebilirler.

Eğer çocuğumu öğrenci diye baştan savdıysalar da bu o doktorların ettikleri Hipokrat yeminine sığmaz.”

Beyoğlu: Yanlış teşhis tespit edilirse gereken yapılır

Akçiçek Hastanesi Başhekim Vekili Salih Beyoğlu, konuya ilişkin net bir açıklama yapabilmek için Hüseyin Can Tavzar’ın hem Girne Akçiçek Hastanesi’nde çektirmiş olduğu röntgen filmini hem de özel hastanede çektirmiş olduğu röntgen filmini görmesi gerektiğini söyledi.

İki röntgen filminin karşılaştırılması sonucu hangi hastanenin teşhisinin yanlış olduğunun daha kolay tespit edilebileceğini söyleyen Dr. Beyoğlu, “Eğer yanlış teşhis koyan bizim hastanemiz ise ilgili personel hakkında soruşturma açılır ve gereken ceza verilir” dedi.

Röntgen teknisyeninin 45 dakika görev yerinde bulunmaması konusunda ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını kaydetti.

Girne Akçiçek Hastanesi’nde röntgen teknisyenini yerinde bulamayan Tavzar, hastanenin röntgen odasının önünde yaklaşık 45 dakika acı içerisinde kıvranarak bekledi.

hasds7sd744p-(1).jpg

hasds7sd744p-(3).jpg