Taner Ulutaş

KTÖS öğretmenlerin haklarını almak için grev ve eylemler ile büyük mücadele verirken, bazı öğretmenler yanlış ve hatalı uygulamalar ile bu eylem ve grevlere gölge düşürmeye devam ediyor.

İlkokullarda çocuklara yönelik şiddet ve hoşgörüsüzlük devam ederken bukez Güzelyurt Barış İlkokulunda yaşanan bir olay bu kadarı da olmaz dedirtti.

Güzelyurt Barış İlkokulunda 2’nci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Turgut Özgürt’e tuvalet ihtiyacı için öğretmeni Günsel Çakır Güneş tarafından izin verilmemesi ve tuvaletini üzerine yaptıktan sonra sırası ile sınıf dışına çıkartılarak sınıf dışında okulun bitiş saatine kadar bekletilmesi ailesinin tepki göstermesine neden oldu.

tulay-dumlugionar.jpg

BELİNE KADAR PİSLİK İÇİNDEYDİ

Küçük Turgut Özgürt’ün annesi Tülay Dumlupınar yaptığı açıklamada, oğlum Turgut, ilk eşimden olan çocuğumdur. Güzelyurt’ta benim ile birlikte kalır. Güzelyurt Barış İlkokulunda 2’nci sınıf öğrencisidir. Uslu ve öğretmenlerine saygılı ödevlerini yapan 7 yaşında bir öğrencidir. Geçtiğimiz Cuma günü her günkü gibi okula gitti. Okul bittikten sonra eve üstü başı b…..içinde geldi. Beline kadar elbiseleri hep pislik içindeydi. Ne olduğunu sorduğum zaman bana tuvalete gitmek için izin istediğini ancak öğretmeni ‘Hayır ‘ olmaz deyince çok sıkışarak üzerine yaptığını söyledi. İzin verilmediğinden tuvaletini üzerine yaptığı için psikolojik bir yıkım içinde olduğunu gördüm dedi.

İZİN VERİLMEYİNCE ÜZERİNE YAPTI

Tülay Dumlupınar açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘ Oğluma nasıl olduğunu sorduğum zaman, sınıf öğretmenlerinin o gün okula gelmediğini ve sınıfı ikiye ayırdıklarını kendilerine dersi de Günsel Çakır Güneş öğretmenin verdiğini söyledi. Teneffüs arasından sonra tuvaleti geldiğini ve izin istediğini ancak Günsel öğretmenin ‘Hayır olmaz’ diyerek tuvalete gitmesine izin vermediğini belirtti.

OKUL BİTENE KADAR SINIF DIŞINDA BIRAKILDI

Çocuk bir süre dayandı ama daha sonra dayanamadı ve üzerine yaptı. Kokular yayılınca çocuklar ile birlikte öğretmen de rahatsızlık duydu. Çocuğumu ders yaptığı sırası ile sınıf dışına çıkarttılar. Okul bitene kadar oğlum sınıf dışında kaldı.Çocuklar onunla alay etmeye başladı. B…u Turgut diye çağırdılar. Tabi çocuklara belki de bundan sonra da alay konusu olacak ve onu öyle çağıracaklar.’

BU ELBİSELERİ O ÖĞRETMEN YIKASIN

Çocuğumun eve pislik içerisinde eve geldiğini görünce hemen o elbiselerini bir torbaya koyarak öğretmen Günsel Çakır Güneş’in evine gittim. Öğlumun neden eve gönderilmediğini ve bire kadar okulda tutulduğunu ve sınıftan sekreter ile zorla dışarı çıkartıldığını sordum diyen Tülay Dumlupınar, çocuk üstüne yaptıktan ve b içinde kaldıktan sonra tuvalete götürelim Turgut demişler. Olan olmuştu. Ondan sonra götürmelerinin bir anlam ifade etmediğini ve bu pislik içindeki elbiselerin kendisini yıkaması gerektiğini Pazartesi de okul Müdürüne gidip gerekli şikayetimi yapacağımı söyledim dedi.