Nadire Bahadi

Ramazan Bayramı’nda Gazimağusa’daki sessizliği fırsat bilen hırsızlar boş durmadı. Salamis yolu üzerinde faaliyet gösteren Terranova isimli işletme ile bazı işletmelere kimliği henüz belirlenemeyen şahıs veya şahıslar tarafından hırsız girdi. Hırsızlar dükkandan çıkışta ise kırdıkları alçıpanlarla duvara not bırakarak işletme sahibinden özür diledi.

“Sorry”

Pazar günü meydana geldiği düşünülen olayın dün sabah saatlerinde Terranova çalışanları tarafından fark edildiği öğrenildi. İşletme kasasından herhangi bir şey alınmazken, dükkanın alt katında duvar alçıpanları kırıldı. Faili meçhul şahısların güvenlik kameralarının görüş alanına girmediği tespit edilen olayda, hırsızlar çıkışta kırdıkları duvar üzerine kırılan alçıpanlarla “Sorry” yazarak işletme sahibinden özür diledi.

Reyonlar incelemeye alındı

Terranova markasını halkla buluşturan Esmen Group Direktörü Esin Esmen, yapılan ilk kontrolde kasadan bir şey çalınmadığını tespit ettiklerini ancak reyonlardan ne çalındığının tespiti için incelemenin devam etiğini kaydetti. Esmen, hırsızların çıkışta Sorry yazarak özür dilemesi ile ilgili ise “Ne kadar rahatlar ki kırılan alçıpanlarla duvar üzerine yazı yazıp özür dileyebiliyorlar” şeklinde konuştu.

Bölgede hırsızlık şikayetleri çoğaldı

Edinilen bilgide aynı tarihler arasında bölgedeki bazı iş yerlerinde de benzeri şikayetler meydana geldiği öğrenildi. İşletmelerin bulunduğu apartmanların arka kısmından dükkanlara giriş yapan şahısların sevilen bir erkek giysi markası dükkanından da 1 çift erkek ayakkabısını sirkat ettiği edinilen bilgiler arasında. Polis olay ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor.