Fehime Alasya

Lefkoşa- Mağusa Anayolu paralelindeki Haspolat Kirli Sanayi'ye giden tali yolda FB 925 plakalı van aracı ile seyreden Eşref Özbilgili, Türkiye'den gelecek su için boru hatlarını döşeyen özel şirketin azizliğine uğradığını dile getirdi. Eşref Özbilgili, telefonda konuşmak için aracını yol kenarına çekmeye çalıştğı sırada gelişigüzel kapatılan çukura düştü. Aracı hasar gören Özbilgili, ilgili firmadan şikâyetçi oldu, konuyu mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.

Aracında zarar meydana geldiğini dile getiren Özbilgili, olayı şöyle aktardı:

"Araç sürerken cep telefonu kullanmak istemedim. Dümdüz toprak, kenara çektim, meğer gelişigüzel çukurun üzerini örtmüşler, içerisine düştüm. Su borularını döşemek için kazdılar, kapatmadılar, mağdur oldum. Polise gidip söz konusu şirket, zararımı ödemezse şikâyetçi olacağımı söyledim. Polis şirketi aradı, çok ukala bir tavırla 'Ne işi vardı orda, orası bize tahsis edildi, girmeseydi' denildi ve hiçbir şekilde zararımı kabul etmediler bile."

Gereken her neyse yapacağını ve şirketi mahkemeye vereceğini dile getiren araç sahibi Özbilgili, "Bu ne sorumsuzluktur?" diyerek isyan etti.