Evrim Kamalı 

Lefkoşa’da Askeri mahkeme huzuruna seferberlik emrine uymadığı gerekçesi ile çıkarılan zanlı İzzet Eraslan’ın mahkemede yaptığı uyuşturucu beyanı nedeni ile hakkında uyuşturucu soruşturması başlatılarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Zor olayla ilgili bulguları aktardı. Zor, mahkeme huzurunda bulunan zanlı İzzet Eraslan’ın 2011 yıllarında seferberliğe çağrılmasına rağmen gitmemesi üzerine, 2 Nisan tarihinde Askeri mahkeme çıkarıldığını, orada gerçekleşen duruşmada sanığa “yargıcın neden seferberliğe katılmadın” sorusu üzerine “uyuşturucu etkisi altındaydı” beyanında bulunduğunu belirtti. Zor, yargıcın yapılan bu beyan üzerine soruşturma başlatılması için emir verdiğini, verilen emir doğrultusunda zanlının evinde ve iş yerinde arama yapıldığını ancak kanunsuz hiçbir şeye rastlanmadığını beyan etti. Mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın yeni olduğunu belirten polis zanlının 3 gün süre ile soruşturma maksatlı tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmasının gereksiz olduğunu yapılacak olan soruşturmanın 2011 yılına ait olacağını bu nedenle emare olsa dahi çoktan yok edildiğini belirterek zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.