13 yaşındaki Öykü’nün bir buçuk ay önce kalbi durmuş ve doktorlar tarafından uyutulmuştu. Nakil bekleyenler sırasında ‘acilin aciline’ alınmasına rağmen Öykü için 6 ayır uygun kalp bulunamadı.

13 YAŞINDAKİ ÖYKÜ’NÜN KALBİ DAYANAMADI

Yaklaşık 6 aydır kalp nakli için bekleyen Öykü Ertok, dün sabah hayatını kaybetti. 13 yaşındaki Öykü’ye 1,5 yaşındayken hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi konulmuştu. Öykü, uygun kalp bulunamadığı için hayata veda etti.

Öykü’nün hayatını kaybettiğini babası Tugay Ertok, Twitter’dan duyurdu. Baba Ertok, “Her öykünün bir sonu var. Başımız sağolsun. Biricik kızımı, evlâdımı, Prensesimi kaybettik” şeklinde duyurdu.

13 yaşındaki Öykü, 6 aydır uygun kalp naklinin gerçekleşmesini bekliyordu. 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI

Ankara Başkent Hastanesi’nde tedavi altında olan Öykü’nün yaklaşık bir buçuk ay önce kalbi durmuş ve doktorları tarafından uyutulmuştu. Bunun üzerine baba Tugay Ertok, sosyal medyadan Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunmuş ve kızının nakil bekleyenler sırasında ‘acilin aciline’ alınmasını istemişti. Öykü için change.org’da imza kampanyası başlatılmıştı. Kısa bir süre sonra da Öykü, Sağlık Bakanlığı tarafından ‘acilin acili’ listesine alınmıştı. Öykü’ye 1,5 yaşındayken hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi konulmuştu.

25 BİN KİŞİ ORGAN BEKLİYOR

Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Arif Kapuağası: Günümüzde 25000’den fazla hastamız organ nakli olmayı bekliyor. Her yıl yaklaşık 4000 yeni hastamız bu listeye eklenirken, kadavra organ bağışındaki yetersizlik nedeniyle yılda yaklaşık 2000 vatandaşımız organ nakli olamadan hayatını kaybediyor. Bunun yanında 2014 yılında 1074’ü kadavradan olmak üzere toplam 4264 organ nakli gerçekleştirildi.