Günlerdir borcundan dolayı cezaevinde yatan vatandaşlarla ilgili yazılar yazıyoruz. İnsan yaşamayınca bilemez.! Hani derler ya; ateş düştüğü yeri yakar. Bu cezaevine düşen vatandaşlarımız da çaresiz. Dünyanın başka hangi ülkelerinde borcundan dolayı aylarca hapis yatan insan var? Birkaç bin lirayı ödeyemeyecek duruma gelen vatandaşlarımız; Cezaevine giriyor. Yasalarımız böyle... Aylarca cezaevinde çaresiz bir şekilde mazbatalarını ödemedikleri için çırpınıp duruyorlar. Faiz mağdurları yasası gündeme geldi, cezaevine düşen insanlarımızın yakınları da cesaret edip seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bugün sizlere cezaevine düşen bir vatandaşımızın eşinin neler çektiğini kendi el yazısı ile aktaracağız. Lütfen bu sese kulak verin.

 

Sn. Harun Denizkan,

Yıllardır heycanla sizin televizyon programlarınızı izliyorum ve yazılarınızı okuyorum gerçekten sizi çok başarılı buluyorum. Son 4 yıldır size hep yazmayı düşündüm ama bir kıvılcım bekiyordum. Ve sanırım artık zamanı geldi izninizle duygularımı ve anılarımı sizinle paylaşmak istiyorum...

Konu mazbata.....Eşim ve benim yıllardır korkulu rüyamız:(((( eşim mütahitlik yapıyordu bende devlet memuruyum. Çok lüks olmasada düzenli standart bir yaşamımız vardı. 4 yıl önce falandı eşim iflas etti. dolayısıyle borçlarını ödeme zorluğu çekiyordu.

Birgün eve geldi ve polis beni arıyor dedi....Niye? dedim mazbatadan dolayı dedi. Mazbata ne dedim. Ödeyemezsem cezaevine girecem dedi. Olurmu ya dedim. Oluyormuş dedi. Sokağa çıkmaz oldu. 2 hafta sonra kalp spazımı geçirdi. 2 hafta hastahanede yattık....Birçok dahlil yapıldı doktorlar stres yapma diyorlardı. ama o bu durumlara çok üzülüyordu daha 42 yaşında kalp hastası olmuştu:(((( iş bulamıyorduk bulsakda polis korkusundan gidemiyordu. 2 gün gidiyor 3.de polis onu buluyordu. ve sonunda yakalandı. ellerini kelpçelediler :(((( onu götürdüler. hayatımda bu kadar yüreğimin yandığını hatırlamıyorum içim yanıyordu ağlamaktan konuşamıyordum bana 3, 4 gün izin verdiler onu Polis Genel Müdürlüğünde Hücreye koydular....çocuklar babalarını soruyorlardı dilim varmadı birşey diyemedim. ailesi, ailem parayı toparladık ve onu çıkardık....Ama taksitker devam ediyordu, işsizdi ödeyemiyordu....mazbatalar yine birikiyordu....

Her günümüz, hergecemiz korkuyla geçiyordu....Tekrar yakalandı...Bu defa cezaevine girdi..Orda kalp spazmı gecirdi..Kelepçeli hastahaneye gittik polisler yanımızda!!! Herkes bize korkarak bakıyor. Katil mi? Hırsız mı ? Konuşmuyorlar bile!!!! O yatakta ben dizinin dibinde sabaha kadar ağladık.
doktor geldli taburcu dedi. Nasıl olur dedim gecen defa 2 hafta sürdü testler vs. şimdi tutuklu dedi ben de çekiniyorum cezaevinden çıkınca daha detaylı bakarız. Zaten sıkıntıdan oluyor dedi. O gece o cezaevine ben eve ge ldim sabaha kadar uyumadım merak ettim nasıl diye....Ertesi gün cezaevine koştum sabah sabah nasıl bakayım diye .. Sizin ziyaret gününüz yarın dediler, almadılar. Hasta dedim merak ediyorum olmaz dediler. Eve geldim çocuklara ve annesine iyi dedim merak etmeyin. Yine ailesi, ailem, tanıdık, dost para topladık onu cıkardık.....Ama yine yine yine artık gücümüz yetmiyordu. tüm müceverlerimi sattım....Kimseden borç para isteyemiyorduk....Son çare ben.bankadan yüklü miktarda kredi aldım...Onu cezaevinden çıkardım. ama artık maaş almıyordum....Eve gelmişti cezaevinden çıktığı için mutluyduk ama ailelerimize muhtaç olmuştuk....Birgün kızımız eve geldi erkek arkadaşımdan ayrıldığını söyledi niye dedik...Babamın cezaevine girdiğini duymuş dedi herkesin içinde beni rencide edici sorular sordu kırıldım dedi....O gece babası sabaha kadar uyumadı cocuklarıma maddi ve manevi zarar veriyorum dedi....Hayatımız hergecen gün daha kötü oluyordu. Parasızdık!!!!!! mazbatalar gelmeye devam ediyordu!!!!! Sinirlerimiz yıpranmıştı ve ben sonunda psikolojik destek almaya başladım, şeker hastası oldum hala daha tedavi görüyorum. Göğüsümde kitle bulundu 2 defa operasyon gecirdim:(((( 4 senenin içinde maddi ve manevi yok olduk. Hayat mücadelisi veriyoruz. Ben hergün bir avuç dolusu ilaç kullanmaya başladım.

Artık evde de kalamıyordu, her gece bir arkadaşında yada uzak akrabalarda çünkü polis onu arıyordu.... Ve yakalandı.

Şuanda cezaevinde. Ben onu çıkarmaya çalışıyorum 4 yıl önce sadece onun borcu vardı şimdi ailede hepimizin borcu var bankalar kredi başvurumuzu reddediyorlar..Katil mi? Hırsız mı? 12 ayı var.....Belki daha fazla....Bir sene hapis yatacak ....Dışarda olsa çalışır biraz borç öder.

Geçen hafta onu ziyarete gittim....Aramızda cam var telefonda konuşuyoruz. Güçlü görünmeye çalışıyor. O bana soruyor paran varmı? Ben ona ikimizde evet diyoruz.....Ama ikimizde yalan söylüyoruz.

Yanındaki arkadaşını tanıştırıyor akşam geldi apar topar polisler aldı. Suçu ne diyorum mazbata.. duyan da sanır ki insan öldürdü .ailesinin haberi yokmuş çıkışda bir zahmet geç söyle diyor. Tamam diyorum gidiyorum verdikleri adrese. Kapıyı çalıyorum. Perişan benim yaşlarda ağlamaktan gözü şişmiş bayan kapıyı açıyor...Kendimi tanıtıyorum. Eşinin cezaevinde olduğunu anlatıyorum. Sabaha kadar aramışlar oğluyla. Çok merak ettik dedi. Telefonu kapalı. Şimdi sevineyim mi dedi haber aldım iyi, üzüleyim mi? dedi ben ne diycem herkese, küçük kıza. İşsizdi eşim yeni iş bulmuştu dedi. Hapisdeyken nasıl ödeyeceğiz ki bu borçları dedi. Evin borçunu ödeyemiyorum yakında bizi de evden atacaklar dedi. Babam bakıyordu bize o da 6 ay önce vefat etti. Gözlerim doldu. Sanki Türk filmi izliyordum.

Bugün sabah uyandım. Yağmur yağıyordu eşimi düşündüm hava çok sağuk. Hemen kalktım kalın kazak buldum. Ona götürmek için üşümesin zaten sağuk sularda yıkanmaktan hasta oldu. Yolda telefon çaldı.. Canım gelme evden çıkma çok soğuk bu havada merak ederim ben seni. Bu yağmurda yollarda. Aşkım ben yoldayım dedim geliyorum:((((

Tüm suçlarda, af var, şartlı dahliye var Mazbatada hiçbir hak yok. paran varsa öde yoksa hapis yat...Bu adalet değil!!!!! Hiçbir vicdan bunu kabul edemez.

Her ezan okunduğunda, her gece dua ediyorum ALLAHIM NEOLUR BİZE VE BİZİM GİBİ ÇARESİZ VATANDAŞIMIZA YARDIM ET.

Bayramda arkadaşlarım sordu ne yapacan diye? benim bayramım eşimin cezaevinden çıktığı gün. Mazbata cezasının kaltığı gün....Duyarlı vatandaşlarım....Eminim bir çoğunuz Harun beyin yazılarını okuyorsunuz. Manevi yöndeki desdeklerinizi bekliyoruz.

Sn. Cumhurbaşkanım. Sn. Başbakanım, Sn. Bakanlarım, Sn. Milletvekilllerim ve eşleri size sesleniyorum rica ediyorum. Bu hapislik cezası bir an önce ortadan kalksın borçlarımızı çalışarak ödeyebiliriz!!!!

Kendim araştırma yaptım. Türkiye'de dahil olmak üzere dünyanın hiçbir ülkesinde mazbata suçu yok. Örneğin Almanya'da tam tersi borçu olana iş olanakları sağlıyorlar ve parayı borcuna karşlık alııyorlar!!!!!!!

Cezaevinde eşim gibi çok insan var...Aileleri ile konuşuyorum...Sesimizi duyurmanıza yardımcı olursanız çok memnun oluruz...Borçumuzu öderiz...Bu hapislik cezası kalksın. Cezaevindeyken nasıl calışacaklar ve borç ödeyecekler. Sorarım????

Birgün sabah uyanmak istiyorum bu bir kabusdu !!! Uyandım bitti demek istiyorum!!!!! Eski hayatımızı özledim!!!! Eşimi özledim !!!!!! Canım eğer bu yazıyı okuyorsan ben seni çok seviyorum ve çok özledim. Bin yıl olsada seni bekleyeceğim. Artık paramız yok ama SEVGİMİZ var birtanem çocuklarla seni öpüyoruz..xxxxx


TEŞEKKÜRLER HARUN BEY.....
SELEN ÇELİK