MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu aziz millette bir sessiz öfke birikimi var. Bu sessiz öfke birikimi bir gün bir yerde patlayacak" dedi.

Amasya'da partililerle buluştuğu toplantıda ülkenin iyi yönetilmediğini, asayişsizlik ve her türlü ahlaksızlığın kol gezdiğini öne süren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Allah muhafaza bu demokrasi dışında patlamasın. Demokrasi dışında patlar ise ülkede kardeş kardeşe kavgaya tutuşur. Çatışmalar olur ve Türkiye'nin hiçbir şart altında huzuru kalmaz. Öyleyse bu patlama demokrasi içinde olmalı, sandıkta olmalı. Sandıktaki patlamada Adalet ve Kalkınma Partisi oy kaybına uğramalı, arkasından gönlünüz hangi partiyi istiyorsa onda ilerleme olmalı" diye konuştu.

"PKK, KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİMİZİ TEMSİL ETMEMEKTEDİR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenen Bahçeli, "İkide bir deklarasyon toplantısı yapalım. Şöyle yapalım diye PKK'ya soluk verip milleti aldatmak, çözümsüzlüğü diğer partilerle paylaşmaya gerek yok. Serok Ahmet sana sesleniyorum. PKK'nın kökünü kazımaya niyetliysen deklarasyon yazmaya, karşılıklı görüşüp birbirimize yalancı tebessüme gerek yok. Kökünü kazıman için ne yapıyorsan Milliyetçi Hareket Partisi arkandadır. Her kim ki PKK'nın siyasallaşmasını istiyor. "PKK terör örgütü değil" diyorsa. Hangi partiden olursa olsun o PKK'nın yandaşıdır. O PKK'lıdır. PKK terör örgütü değilse 20 Temmuz'dan bu yana yüzleri aşan polis ve Mehmetçiğimiz şehit olurken ona ne isim vereceksin ey şerefsizler. O yüzden PKK terör örgütüdür. Etnik temelli bölücülük yapmaktadır. Kürt kökenli kardeşlerimizi temsil etmemektedir" şeklinde konuştu.

AK Parti ile yaptıkları koalisyon görüşmelerindeki savundukları maddelerden birinin de Cumhurbaşkanı'nın Anayasa'daki sınırlarına çekilmesi olduğunu anlatan Bahçeli, "10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçilmiş olan fakat Anayasa'daki çizgiyi aşan, parti başkanı mı, devlet başkanı mı, Serok Ahmet'i vesayete almış bir kişi mi, ne idüğü belirsiz olan Cumhurbaşkanı'nın Anayasa çizgisine çekilmesi, Çankaya'ya kaçak saraydan gidip oturmasıdır" ifadelerini kullandı.

"BUZDOLABI YETMEZ, FİŞİNİ ÇEK"

MHP'nin "Hayırda hayır var" dediğini yineleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bir koalisyon kurulduğunda çözüm sürecinin nasıl biteceğinden korkuyorlar. Buzdolabına almışlar, buzdolabı yetmez, fişini çek, onu orada kokut, sonra at. Silahlar betona gömülecekmiş. Niye betona görmüyorsun. Bir gün gelir birileri betonu kırar çıkartırlarsa ne olacak. Ney yapmamız lazım. PKK'yı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne teslim edeceksiniz. Silahlarının hepsi silahlı kuvvetlerimize ve emniyet güçlerimize teslim alınacak ve bir envanter yapıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne emanet edilecek. Bunlardan katil, ihanetçi kim varsa hepsinden yüce adalette hesap sorulacak, masum olanlar yuvalarına, katil ve suçu olanlarda cezaevine gönderilecek. Bunları yapmaktan korkuyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu kararlılığından korkuyorlar."

Bahçeli, Amasyalılardan 7 Haziran'da az bir fark ile seçilemeyen adayları Mehmet Sarı ve diğer adaylarına destek istedi.