Devrim Demir

Narkotik ekiplerinin, 30 Mayıs tarihinde Karmi ve Doğanköy’de ele geçirdiği uyuşturucu, silah ve yüzlerce merminin ardından derinleştirdiği soruşturmada, dün iki adet 9mm çapında Baretta marka tabanca, iki adet şarjör ve 3 adet 9 mm çapında canlı mermi ele geçirdi.

9 gündür tutuklu bulunan Bahadır Akkaya’nın evinde ele geçirilen silahlarla ilgili olarak Bülent Özkoçak da gözaltına alındı.

Yapılan soruşturmada Bahadır Akkaya, evinde ve işyerinde bulunan silahları yine tutuklu bulunan  Mevlana Şems Çankaya aracılığı ile Bülent Özkoçak’tan aldığını itiraf etti.

Zanlı Özkoçak tutukluluk talebiyle dün Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

1-416.jpg

Zincirleme itiraflar Özkoçak’ı ele verdi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, 30 Mayıs’taki operasyonda tutuklanan Bahadır Akkaya, Mevlana Şems Çankaya ve Asım Özkayım hakkındaki soruşturma devam ederken yeni bilgilere ulaştıklarını ve dünkü operasyonun bu çerçevede yapıldığını kaydetti.

Soruşturma memuru Ramiz, zanlı Mevlana Şems Çankaya’nın itirafları sonucu, dün sabaha karşı Girne’deki işyerinde arama yaptıklarını ve iki adet 9 mm tabanca, şarjör ve mermi bulduklarını kaydetti.

Ramiz, Akkaya’nın sorgusunda tabancaları Bülent Özkoçak’tan aldığını itiraf etmesi üzerine, dün sabahın erken saatlerinde Bülent Özkoçak’ın da tutuklandığını söyledi.

zanli-bahadir-akkaya.jpg

Elebaşları Akkaya

Polis, Mevlana Şems Çankaya’nın ifadesinde, 2 adet tabancayı Bahadır Akkaya’nın yönlendirmesi ile Mayıs ayında başka bir aracıdan aldığını itiraf ettiğini söyledi. Polis isim ve eşkalini belirlediği aracıyı arıyor.

Soruşturmanın ciddiyetine dikkati çeken polis memuru Cemal Ramiz, zanlının serbest bırakılması durumunda soruşturmaya etki edebileceğini belirterek tutukluluğunu talep etti.

30 Mayıs’taki operasyonda gözaltına alınan üç zanlı ile dün tutuklanan Bülent Özkoçak bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Pompalı silah ve tabancalar basına sergilendi

1adet kuru sıkı, 1 adet 7.65 mm tabanca, 1 adet pompalı tüfek, 229 adet MKE marka 9 mm. mermi, 9 adet Mirage canlı fişek ve 49 adet MKE marka 7.65 mm. mermilerin ardından, bulunan tabancalar,  mermiler ve pompalı tüfek dün Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde basına sergilendi.