“Görev öncesinde söylediklerini, başbakanlığın önemini ve ağırlığını bilmeden söylemişse ve bunu kabul ediyorsa onu daha çok üzmeyeceğim. Yok eğer bugünkü gibi görevde efelenmekte ısrar ediyorsa, söylediklerini yapmamakta direniyorsa, dün söyledikleri kandırmacaydı, yalandı.”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yorgancıoğlu’na yüklendi. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun göreve geldiği Eylül 2015’ten itibaren, başta seçim arifesinde vaat ettiklerinin, muhalefet lideriyken söylediklerinin şimdi tam tersine hareket ettiğini tüm kamuoyunun izlediğini savunan Özgürgün, Yorgancıoğlu’nun, muhalefette ne söylediyse iktidar döneminde ya tersini yaptığını, ya da hiç yapmadığını ileri sürdü. 

Özgürgün şöyle dedi: 

“Yorgancıoğlu, bu görev öncesinde söylediklerini, başbakanlığın önemini ve ağırlığını bilmeden söylemişse ve bunu kabul ediyorsa onu daha çok üzmeyeceğim. Yok eğer bugünkü gibi görevde efelenmekte ısrar ediyorsa, söylediklerini yapmamakta direniyorsa, dün söyledikleri kandırmacaydı, yalandı.”

“Meclise getirirse destek vereceğiz”

Bu noktada Yorgancıoğlu’nun halktan özür borcu olduğuna değinen Özgürgün, “Yapamayacaklarını, ya da yapmayacaklarını bilerek, ‘siyaseten söyledim’ demek istiyor. Bu siyaset ikiyüzlülüktür. Temeli yanlıştır” diye konuştu. Özgürgün, Yorgancıoğlu’nun muhalefetteyken söylediklerini meclise getirmesi durumunda destek vereceklerinin altını çizerek, “Hodri meydan” dedi.