Ramazan Bayramı'nın ilk ziyaretini Gaziantep'e gerçekleştiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, koalisyona yönelik açıklamada bulunarak, "Bu süreçte samimi ve yapıcı olacağız" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep il binasında partililerle bayramlaştı. Bayramlaşma törenin ardından soruları yanıtlayan Bakan Mehmet Şimşek, koalisyon süreciyle açıklamalarda bulunarak, "Ümit ediyorum ki özellikle bu coğrafyadaki zulümler son bulur. Kardeşlik, birlik beraberlik ve barış esas olur. Bu süreçte samimi ve yapıcı olacağız. Bizim için öncelikli olan konu, ülkemizin vaatleri ve tabi ki geleceğidir. O nedenle muhalefetten de yapıcı bir tutumla karşı karşıya kalırsak, tabi ki ülkemiz için, en doğru olanını yapmak için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

Daha somut adımlarla, hükümetin kurulması için çaba ve görüşmelerin devam edeceğini söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül ise "Bu süre içinde AK Parti olarak biz sürekli yapıcı olduk. Umudumuz bayram tadında bu siyasi atmosferin devam etmesi ve temel önceliğimiz ülkemizin, milletimizin çıkarları menfaatleri bu konuda hükümet kurma noktasında her türlü gayreti yapmaya devam edeceğiz. Genel olarak diğer siyasi partilerinde bu anlamda süreçle ilgili Sayın Başbakanımızın temaslarının çok olumlu geçtiğini görüyoruz. Bu anlamda bütün siyasi partilerin görevi toplumda uzlaşı sağlamaktır" diye konuştu.

Bakan Şimşek, beraberindeki protokol üyeleriyle İl Jandarma Komutanlığı'nı ve Polisevi'ni ziyaret etti. Ardından Vali Ali Yerlikaya ile Valilik binasına geçen Bakan Mehmet Şimşek, vatandaşlarla bayramlaşıp bir süre sohbet etti. Bakan Şimşek, kimi çocuklara oyuncak kimi çocuklara da harçlık dağıttı.

“Bu süreçte samimi ve yapıcı olacağız”

“Bu süreçte samimi ve yapıcı olacağız”