Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, "Terörün zarar verme kapasitesi ve potansiyeli var ama kazanma şansı sıfırdır. İsterse arkasında yedi düvel olsun, dış güçlerden destek alsalar dahi yedi düveli nasıl alt ettiğimiz gibi bu terör örgütü ve onun destekçileri de Türkiye'de bir mesafe alamayacak" dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas'ın Altınyayla ilçesinde Şehit Hasan Subaşı Köprüsü ile Tonus Kalesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, eserlerin ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. İnsanlardan geriye kalan tek şeyin eserleri olduğunu belirten Yılmaz, "Bu millet her şeyin en iyisini hak ediyor, her şeyin en iyisine layık. Geçmişte çok büyük hizmetler yaptık. Hiç şüpheniz olmasın ki bir olursak, beraber olursak eğer, aramıza ayrılık nifakı sokmazsak bundan sonra çok büyük eserlere imza atarız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Gerek Türkiye'nin, gerekse Sivas'ın çözülemeyecek hiçbir problemi yok. Ama bunun tek şartı birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmektir" dedi.

Türkiye'nin birlik ve beraberlik sınavından geçtiğini söyleyen Yılmaz, "Bir terörle mücadelemiz var. Biz bu terörle mücadeleyi 30 yıldır, 50 yıldır, hatta Cumhuriyet döneminden beri kesintiler halinde yaşıyoruz. Türkiye bunlarla baş edebilecek güçtedir. Ondan çok daha fazlasıyla baş edebilecek güçtedir. Bir değil yedi düvelle birlikte en yoksul zamanlarda Birinci Dünya Savaşı'ndan yenik çıkmış, Balkan Savaşı'nı kaybetmiş, Trablusgarp Savaşı'nı kaybetmiş, yedi cephede yenilmiş ama yedi düvelle baş etmiş bir halkın torunlarıyız" diye konuştu.

"BU ÜLKE HEPİMİZE YETER"

Birlik ve beraberliğin korunması gerektiğini ifade eden Yılmaz, Güneydoğu'daki olaylara bakıp da problemin İç Anadolu'ya, Karadeniz'e, Ege'ye, İstanbul'a, bir başka yere yanlış şekilde intikal ettirilmemesi gerektiğini ve birlik ve beraberliğin güçlendirilmesiyle terörün hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını aktardı. Terörün zarar verme kapasitesinin bulunduğunu belirten Yılmaz, "Terörün zarar verme kapasitesi ve potansiyeli var ama kazanma şansı sıfırdır. İsterse arkasında yedi düvel olsun, dış güçlerden destek alsalar dahi yedi düveli nasıl alt ettiğimiz gibi bu terör örgütü ve onun destekçileri de Türkiye'de bir mesafe alamayacak. İnşallah bu ezanlar dinmeyecek, bu bayrak inmeyecek, tek millet, tek devlet altında ama 80 milyon bir ve beraber olaraktan, herkes kendi inancıyla, kendi diniyle, diliyle bu bayrak altında 80 milyon insan anayasal vatandaşlık temelinde eşit bir vatandaş olarak beraberce yaşayacak. Çanakkale'de can verirken yanımızdaki insanın ne dinini, ne mezhebini sorduk. Şimdi Türkiye'nin kalkınma mücadelesinde yan yana yürüdüğümüz insanın niye dilini, dinini ve mezhebini soralım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bize yetmez mi? Yeter. Bu ülke hepimize yeter" şeklinde konuştu.

Törenin yapıldığı sırada alandaki çadırın devrilmesi sonucu Meliha Mermer (39) isimli bir kadın başından yaralandı. Mermer, ambulansla Altınyayla İlçe Hastanesi'ne kaldırıldı.

Törene Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.