Bahadır Ayna

Lefkoşa-Girne ana yolu üzerindeki çukurlar ve iniş çıkışlar kazalara davetiye çıkartıyor. Her gün işine veya okuluna gitmek için yüzlerce vatandaşın kullandığı yolun durumu içler acısı. Girne’den Lefkoşa’ya yük taşıyan kamyonlar yol üzerindeki bozuklukların sorumlusu tutuluyor. Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, Lefkoşa-Girne ana yolunun tadilatının kış aylarında yapılamayacağı fakat yazda yolu yeniden dökmek gibi bir projeleri olduğunu açıkladı. Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, konuyu “Yolun durumu kazalara davetiye çıkartıyor” sözleri ile yorumladı.

Şoförler rahatsız

Lefkoşa-Girne ana yolunu her gün kullanan otobüs ve taksi şoförleri de yolun kazalara neden olduğunu öne sürdü. Otobüs şoförleri ana yol üzerinde duracak bir yer olmadığını ve yolcularını ana yol üzerinde bırakmak zorunda olduklarından rahatsız olduklarını dile getirdiler.

Erduran: Ağır vasıtalar yüzünden oluyor

Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, Lefkoşa-Girne ana yolunun ağır vasıtalar yüzünden bu halde olduğunu savundu. Erduran, kış mevsiminde olduğumuzdan dolayı yeni bir yol çalışması yapamadıklarını fakat yazda bu yolun yeniden döküleceğini söyledi.

yol-(9).jpg

Avcı: Kazalara davetiye çıkartıyor

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, Lefkoşa-Girne ana yolunun asfaltının çökmesini ve yolun dalgalı bir halde olmasının sebebinin yük dolu kamyonlar olduğunu kaydetti. Avcı, bu durumun kazalara davetiye çıkarttığını savundu. Avcı, yolun sürate müsait bir yol olduğunu bu nedenle de çok fazla kaza meydana geldiğini ekledi. Mehmet Avcı, St. Hilarion’dan Boğaz kavşağına kadar olan bölümde yolda çok fazla dalgalanma olduğunu ve şoförlerin direksiyon hakimiyetlerini kaybederek defalarca bariyerlere vurduklarını hatırlattı. Avcı, bir an önce yolun asfaltının yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Şoförler ne dedi?

Ali Tulu: “Lefkoşa-Girne ana yolu iniş çıkışlarla dolu, yolda sürekli kazalar oluyor. Ben otobüs şoförüyüm yol boyunca yolcu bırakabileceğim bir yer bile yok, yol içler acısı durumda. Yetkililer bir an öne bu yolun tadilatını yapmalı.”

Mehmet Şengül: “Yol ile ilgili ne söyleyelim ki? Girne-Lefkoşa ana yolunda otobüs sürün her şeyi anlayacaksınız. Bence yol bir an önce sökülüp yeniden dökülmeli, yolun bu halde olması kazalara davetiye çıkartıyor. Otobüs şoförlerinin Girne-Lefkoşa ana yolu üzerinde bir diğer sorunu durak sıkıntısı. Yolcularımızı ana yol üzerinde bırakmak zorunda kalıyoruz. Devlet bu yolla ilgilenmeli.”

Mehmet Kanal: “Lefkoşa-Girne ana yolunda öncelikle iki yol arasına beton bariyerler konulmalı, Gönyeli kavşağından Girne’ye kadar asfalt sökülüp düz yeni bir yol dökülmeli. Ana yol üzerindeki dalgalı asfalt kazalara sebebiyet veriyor, aklı olan o yolda 120 km hızı geçmez.”

Biray Topaloğlu: “Bir an önce yetkililer Lefkoşa-Girne ana yolunu düzeltmeli. Ana yol üzerindeki çukurlar ve iniş çıkışlar adeta kazalar için özenle yapılmış gibi. Ana yolun ortasına Lefkoşa-Mağusa ana yolundaki gibi beton bariyerler konulmalı.”