Nadire Bahadi

Türkmenköy girişinden başlayarak Akdoğan, Vadili, Paşaköy ve Gaziköy istikameti boyunca hem köy yolları hem de köyleri birbirine bağlayan anayol tehlike saçıyor.

Bölgedeki köy halkı tarafından oldukça sık kullanılan yolun asfaltı yırtıklarla dolu iken yer yer yol ortasında da derin çukurlar bulunuyor.

Gerek yapılan kazı çalışmaları gerekse kullanım nedeni ile açılan çukurların bir kısmı çakıl ile doldurularak kapatılmak istendi. Derin çukurların bulunduğu yollar köylüler için tehlikeye neden olurken, araçlara da hasar veriyor.

Tehlikelerle dolu

Köy yollarının yanı sıra köyleri birbirine bağlayan anayolda yer yer açılan küçük ve derin çukurlar, asfalttaki yırtıklar ve engebeler, trafikte sürücülerin can güvenliğini tehdit ediyor.

Güzergahı kullanan sürücüler direksiyon hakimiyetini kaybetmemek için adeta aracı ile savaş veriyor. Anayol boyunca karşılıklı tek şerit olması ve yolun yeterince geniş olmaması da sürücüleri ayrıca zorluyor.

Aydınlatma yok

Anayol boyunca aydınlatma lambalarının olmaması da güzergahı kullanan sürücülerin işini geceleri daha da zorlaştırıyor.

Yolun karanlık olması sebebi ile bazı sürücüler, asfalttaki kusurları fark etmiyor, kimi sürücü aracı ile yol ortasındaki derin çukura düşüyor, kimisi güçlükle fark ettiği derin çukurdan kaçmak isterken bir kaza yapıyor.

yollar-1.jpg

Defalarca kaza yaşandı

Mesarya köylerini birbirine bağlayan yoldaki yırtık ve çukurlarla dolu asfalt işlevini kaybetti. Yollar nedeni ile hem anayol hem de köylerin içinde sık sık kazaların yaşanıyor.

Yaşanan kazalar sonucu araçlar ciddi hasar görüyor. Çukurlara düşen bazı araçların tekerleri patlıyor, bazılarının tekerleri yırtılıyor. Çukur ve engebelere düşen bazı araçların ön düzeni dağılıyor.

Bölge halkı tepkili

Köy yolları ve anayollardaki kusurlar, bölge halkını isyan noktasına getirdi. Asfalttaki sorunlar nedeni ile sürücülerin trafikteki can güvenliğinin tehdit edildiğini savunan vatandaşlar, araçlarının yolda gidecek hali kalmadığını ifade etti. Yetkililere çağrıda bulunan bölge halkı, yolun biran önce tadil edilerek yeniden asfaltlanmasını istedi.

“Hizmet vermeden vergi talep ediyorlar”

Bölge halkı, “devlet seyrüsefer, muayene vergisi adı altında kullandığımız ya da adımıza kayıtlı araçlar için harç talep ediyor, ödeme günü gecikince de ceza uyguluyor. Ama hizmet vermeye gelince kimse kılını kımıldatmıyor diyerek tepki gösterdi. Köylüler yollar nedeni ile hasar gören ve kullanılmayacak hale gelen araçları için vergi ödemekten usandı. Köylü “biz nasıl araçlarımızın vergisini ödüyorsak devlet de üzerine düşen yükümlülüğü yerine getirecek ve yolları onaracak” şeklinde konuştu.

yollll.jpg