Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, törene TC Budapeşte Büyükelçiliği Müsteşarı Alattin Temür ve büyükelçilik ataşeleri, elçilik personeli ile diplomatlar, Budapeşte Yunus Emre Kültür Merkezi temsilcileri, TİKA Budapeşte Müdürü ile heyeti, işadamları ve Macar vatandaşları katıldı.

Budapeşte Temsilcisi Büyükelçi Altay törende yaptığı konuşmada, temsilciliğin kuruluş süreci ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Altay, Macaristan ile ikili ilişkilerin geliştirilerek ileriye taşınması hususundaki görüşlerini aktararak, temsilciliğin kuruluş aşamasındaki işbirliklerinden dolayı Macaristan resmi makamlarına teşekkür etti.

Veda töreninde, TC Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı’nın yurtdışında olması nedeniyle, adına, Büyükelçilik Müsteşarı Alattin Temür, Büyükelçi Altay’a plaket takdim ederek iyi dilekler temennisinde bulundu.

1983 tarihinde Dışişleri Bakanlığı’na meslek memuru olarak katılan Altay, bakanlık içerisinde değişik kademelerde hizmet verdi. Yurtdışı görevlerini Londra Temsilciliği’nde konsolos, Ankara Büyükelçiliği’nde Elçi Müsteşar, İstanbul’da Başkonsolos olarak yaptı. Katar ve Budapeşte temsilciliklerinin kuruluşunu gerçekleştiren Altay, temsilci olarak bu merkezlerde görev yaptı. İzmir Konsolosluğu ile Kuveyt Temsilciliği’nin kuruluş çalışmalarını da üstlenen Büyükelçi Altay, birçok uluslararası toplantıda ülkeyi temsil etti.