Bahadır Ayna

UBP Parti Meclisi’nin hükümetten çekilme kararı, 8 ay önce kurulan  Cumhuriyetçi Tük Partisi-Ulusal Birlik Partisi koalisyon hükümetinin sonunu getirdi. Kuruluşu ile KKTC’de büyük yankı uyandıran koalisyon hükümetinin sonlanması vatandaşlar tarafından çok da önemsenmedi. Yaşanan gelişmelerin siyasete ve siyasetçiye güveni iyice yerle bir ettiğini ifade eden vatandaşlar, CTP-UBP hükümetinin baştan yapılan bir hata olduğunu savundu. Havadise konuşan vatandaşlar hükümetin bozulmasını “sonunda beklenen oldu” sözleriyle yorumladı.

Sadece icraat istiyoruz

KKTC’de kurulan hükümetlere güvenlerinin kalmadığını ifade eden vatandaşlar yeni kurulacak hükümetten sadece icraat beklediklerini dile getirirdi. Bazı vatandaşlar ise her kurulan hükümetin kaderinin aynı olduğunu söyledi.

Seçim yapılırsa katılım düşük olur

Bazı vatandaşlar, siyasi partilerin seçim zamanı büyük vaatler verdiğini fakat başa geldiklerinde hiçbir şey yapmadıkları kaydetti. Olası bir seçim halinde halkın büyük bir kısmının sandık başına gitmeyeceğini belirten vatandaşlar “Gelende aynı gidende” mesajı verdi.

Vatandaşlar ne dedi?

Yusuf Öğretmenoğlu: “ CTP-UBP hükümetine zaten kısa süreli bir ömür biçilmişti, aslına bakarsanız geç bile kaldılar. Her iki partide koltuk sevdasına halkı zor durumda bıraktılar. Yeni kurulacak bir hükümet gündemde artık, bizim yeni kurulacak hükümetten tek beklentimiz halka hizmet etsin.”

Ali Cenap Kavaz:  “Vatandaşın artık siyasi partilere güveni kalmadı. Kimse artık boş vaatlere kanmaz. CTP’sini de UBP’sini de DP’sini de denedik hepsi aynı. Bir koltuk sevdasıdır gidiyor bu iş hele de anlaşmanın yakın olduğu bir dönemde çok yanlış bir karar alındı. Yeni kurulacak hükümette TDP’nin de yer almasını bekliyorum.”

Lale Taşkın: “ CTP-UBP hükümeti başlı başına bir hataydı. Bu kadar uzun süre dayanabilmesi bile hayret verici. İki zıt partinin koalisyon hükümet kurması nerde görülmüş bir durum. Hiçbir vatandaşın artık güveni kalmadı, bütün siyasi partiler başa gelene kadar birçok vaatte bulunuyor fakat hiçbiri sözünü tutmuyor.”

Zeki Akdeniz: “İki zıt partiden zaten bir hükümet olmazdı. Baştan yapılan bir hata 8 ay dayanabildi zaten. Artık vizyonu olan yeni bir hükümetin zamanı geldi. Siyasi partinin bir önemi yok iş yapacak birilerin gelmesi gerek.”

Behlül Üzümcüoğlu: “ Hükümetin baştan böyle olacağı belliydi. Vatandaşlar artık hiçbir siyasi partinin yalanlarına kanmayacak.  Böylesi bir anlaşma durumunda alınmaması gereken bir karardı.”

Hasan Yorgancıoğlu: “Ben 7-8 yıldır zaten sandık başına gitmiyorum çünkü hiçbirine güvenim yok. Her seçim zamanı biz öyle yapacağız biz böyle yapacağız onlar gibi olmayacağız vaatleri ile insanları kandırıyorlar sonuç yine aynı. CTP-UBP hükümeti baştan yapılmış bir hataydı. Olası bir seçim halinde birçok vatandaş sandık başına gitmeyecek”

Cahit Lütfioğlu: “ Gelende aynı giden de beni söyleyecek başka hiçbir şeyim yok…”

Mehmet Erdoğdu: “Hükümetler vatandaşlara hizmet için kurulur. İki partinin de hizmet amacı olsaydı koalisyon devam ederdi. Amaçları başkaymış demek ki. CTP-UBP hükümeti başaramadı cezasını halk çekiyor.”

Şule Doğan: “ Reform hükümeti diye diye başa geldiler hiçbir şey yapmadılar. CTP ve UBP gibi iki zıt partinin baştan koalisyon kurması hataydı. Vatandaşlar artık bir değişim istiyor yeni kurulacak hükümetten beklentimiz sadece hizmettir.”