Hakan YILDIRIM

Devletten yaklaşık 7 Milyon TL alacaklarının olduğunu dile getiren KAR-İŞ  yöneticileri, hükümetin bu konuda bir an önce adım atmasını talep etti. 

Düzenledikleri basın toplantısıyla  sıkıntılarını kamuoyuna duyuran KAR-İŞ yönetimi, bugün hükümetin adım atmaması durumunda yarın eyleme gidecekleri uyarısında bulundu.  KAR-İŞ açıklamasında,  mevcut sorunlara çözüm bulunmadığı, devletin ödemesi gerekenleri hala ödemediği ve bu sektörde uğraşanların zor durumda olduğunu belirtilerek,  bugün itibarıyla sorunların çözülmemesi halinde  yarın eyleme  gidileceği vurgulandı.

15 Eylül tarihinden itibaren öğrenci taşımacılığına başladıklarını ifade eden Kar- İş yönetimi, o günden bugüne  iki buçuk ay geçtiğini kaydetti. Yetkililer, gelinen noktada sözleşmede değişiklik yapılmaya çalışıldığı ve ödemelerde kısıtlamalara gidildiğini dile getirerek, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti. 

Taşımacılar ne dedi?

Fuat  Topaloğlu 

“Hükümet edenlerin böyle bir politikasının olmadığı açıkçadır. Toplu taşımacılığın günümüz koşullarına göre yeniden düzenlenmesi gerekir. Fakat ne yazık ki Hükümet’in ortaklarının böyle bir vizyonlarının olmadıklarından dolayı toplu taşımacılığı bu noktaya taşımışlardır.  Milli Eğitim Bakanlığı  bizim iş verenimiz pozisyonundadır. Biz bu ayak oyunlarını çok gördük. Sayın Bakanın ödemeye niyeti yoksa çıkıp bunu halka söyleyecek. Bu ödeme bize değil öğrenciye yapılıyor. Perşembeden sonra ciddi eylemler olacak. Sorumlu Hükümettir. Sınav haftasını özellikle bekledik. Sınavların geçmesini bekledik ama hükümetten ciddi bir adım görmedik.”

Beksan Bekir Akandere

“Bugüne kadar bekledik, her hangi bir iletişim sağlayamadık. Toplantılarda varılan sonuçların, alınan kararların bir sonraki toplantılarda yok sayılması artık bizi dayanılmayacak duruma getirdi. Biz 15 Eylül’de toplu taşımacılığa başladık. Her gün kendi üyemizin borçlanarak, tefecilerin eline düşerek, kendi sermayemizle bu işi yürütmeye çalıştık.  Günün sonunda hala daha biz sözleşme dahi yapamadıysak, bu iş Eğitim Bakanının sorunudur. Biz aynı gündemlerle gelmeyi tercih etmiyoruz ve sorunun çözülmesini istiyoruz. Bıktık usandık artık. Tutucu tavırlar sergilemelerini istiyoruz. Perşembeye kadar müddet tanıdık, ancak bu saatten sonra sabır kalmadı.”  

Murat Kavacı
 
“Tatlısu -Lefkoşa hattında biz kıt kanaat geçiniyoruz.  Bu hatta 3’ncü  kişiyi eklemek ne kadar doğru? İzin kurulu makamındakiler üçüncü bir şahsa nasıl izin verdiler anlamadık. Biz bu duruma çok mağduruz.”

Mehmet Özsezer

“Şimdiki uygulanan politika bu. Mevcut yapıyla dönem sonu getirilemiyor. İzin kurulu kafasına göre izin dağıtıyor. Kurul kafasına göre engel koyuyor. Artık taşımacılığı böl parçala yönet politikasına çevirdiler. Kurula söylüyoruz suçu Polise atıyor. Ben de Dikmen’de aynı sıkıntıları yaşıyorum. İzin kurulu farklı yansıtıyor olayı. İnşallah çözüm bulurlar, bizi kavganin içine sokuyorlar. Ne yapalım, kan mı dökelim. Siyaset uğruna hellim ekmek dağıtır gibi izin dağıtıyorlar. Verdiği sözler değişiyor. İzinler çoğaldığı için böyle oluyor.”