Kanaltürk ve Bugün TV'ye sivil polislerin girmesinin ardından saat 16.30 sıralarında yayın kesildi. Sivil polislerin binaya girişi sırasında Kanaltürk Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, rejiden canlı yayındaydı. Toros, sivil polislerin "uydu odasına" girdiğini belirterek her an yayınlarının kesilebileceğini kaydetti. Toros'un konuşması devam ederken saat 16.30 sıralarında iki kanalın da ekranı karardı.

Kayyum yöneticileri şirket çalışanlarına uplinki kapattıklarını bildirdiler. Ardından Bugün TV ve Kanaltürk kanallarının yayını durdu. Bugün TV Yayın Yönetmeni Tarık Toros'un televizyonun ana kumanda odasından yaptığı yayın ise internet üzerinden bir süre daha izlenebildi.

Kayyum yetkilisi olduğunu söyleyen kişiler ve sivil polisler daha sonra, Bugün TV Yayın Yönetmeni Tarık Toros ile Kanaltürk Yayın Yönetmeni Murat Uzun'un canlı yayın yaptıkları reji odasına da girdiler. Canlı yayında kayyum görevlisi olduğu kişilerin yayın yetkisi olmadığını söyleyen Tarık Toros bu sözleri tekrar ederken kanalın yayınları internet üzerinden de kesildi. 

Reji odasına yapılan baskınla canlı yayın da karartılırken iki kanalın internet üzerindeki ortak yayınına "Medyama Dokunma" başlıklı jenerik görüntüler yayınlanmaya başladı.

İpek Medya tarafından yapılan açıklamada da "Kanaltürk ve Bugün TV'nin uydudan yayınına son verilerek karartıldı!" denildi.

ÖNAL: SİZ MİLİTAN DEĞİL KURUMUN ÇALIŞANLARISINIZ

Kayyum olarak atanan Ümit Önal, "Biz birlikte çalışacağız. Sizler militan değil bu kurumun çalışanlarısınız. Bizler de kayyum olan arkadaşlarız" dedi.

TARIK TOROS: SANİYELER İÇİNDE KARARIYORUZ

Bu gelişme yayın odasında bulunan Tarık Toros ‘Yönetim kurulu kararı göstermiyor. Hiçbir şeyi göstermeden, 'yetki bende' diyerek tamamen fiili fevri olarak polis gücüyle sağına soluna polis alarak, ipek medya grubu binasında aplink sinyalini kapatıyor. Saniyeler içinde kapanıyoruz. Kanaltürk ve Bugün TV kararıyor sevgili seyirciler" dedi ve iki kanalın yayını kesildi.