Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 10'uncu yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı

Bülent Ecevit'in vefatının 10'uncu yılı dolayısıyla Devlet Mezarlığı'nda düzenlenen törene, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, eski DSP Genel Başkanları Masum Türker ve Zeki Sezer, DSP Genel Sekreteri Abbas Deniz ile çok sayıda partili katıldı.

Aksakal, çelenk bırakmasının ardından yaptığı konuşmada, anma törenine yoğun katılımın olduğunu, bu nedenle umutlandığını ve duygulandığını belirterek, "Türk halkı, demokratik sol felsefenin ve DSP'nin yeniden devlet mekanizmasının başına geçmesini arzuluyor. Buradan bunu anlıyoruz. Biz kararlıyız." dedi.

Bülent Ecevit'in kendilerine çok büyük bir emanet bıraktığını anlatan Aksakal, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanım, DSP'yi evladınız gibi büyüttünüz, geliştirdiniz, bir parti ve Türkiye Cumhuriyeti devletini üç defa yönettiniz. Bizlerin gurur kaynağısınız. Toplumun içinde, dünya devletleri arasında başımız dik geziyorsak bize açtığınız yolun eseridir. Bu eseriniz, sonsuza kadar demokratik solcular tarafından yaşatılacak. Hiçbir tereddüt olmadan bütün arkadaşlarımızla halkımızın önünde yürüyeceğiz ve DSP'yi yeniden iktidara taşıyacağız. Bu konuda size söz veriyoruz ruhunuz şad olsun."

Zeki Sezer de konuşmasında, Bülent Ecevit ile uzun yıllar çalışma imkanı bulduğunu ve vefatının ardından 10 yıl geçtiğini vurgulayarak, onu çok özlediğini bildirdi.

Sezer, Ecevit'in geçmişte uyguladığı politikanın şimdiki politikacılar tarafından örnek alınması gerektiğini, Türkiye'nin, Ecevit'in uzlaşmacı politikasını uygulamayan politikacılar nedeniyle kutuplaşma içinde olduğunu savundu.

"Fikirlerimiz, yürüdüğümüz yollar farklı olabilir ama herhalde hedef aynıdır." ifadesini kullanan Sezer, Türkiye'nin huzuru, ülkenin birliği bütünlüğü ve refahı için siyasetçilerin Ecevit'in geçmişte gösterdiği uzlaşıyı, gerektiğinde hayata geçirebilmeleri gerektiğini kaydetti.

RAHŞAN ECEVİT ÇELENK BIRAKTI

Bu arada, Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit ile Rahşan Ecevit-Bülent Ecevit Bilim Kültür ve Sanat Vakfı ve Ulusal Gençlik Derneği üyeleri de anma töreni düzenledi.

Rahşan Ecevit ve beraberindekiler, merhum Bülent Ecevit'in kabrine çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu.

Anma töreninin ardından, Rahşan Ecevit ile fotoğraf çektiren ziyaretçiler, daha sonra Devlet Mezarlığı'ndan ayrıldı.