Suna ERDEN 

KKTC’ye konser için gelen ünlü sanatçı Bülent Ersoy’un orkestrasında görev yapan ancak üzerinde uyuşturucu bulunarak tutuklanan kemancısı mahkemeye çıkarıldı 

Bayram dolayısı ile KKTC’de bir otelde konser vermek için gelen Türk Sanat Müziğinin Divası Bülent Ersoy'un orkestrasında keman çalan zanlı F.Ü (E-39) Ercan Havalimanı’nda üzerinde uyuşturucu bulunarak tutuklandı. Narkotik Detektör Köpeği Zeyna’nın tepki vermesi ile keman çantasında kokain ve hintkeneviri türü bulunan zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

TUTUKLULUK TALEP EDİLDİ 

Polis, zanlının18 Temmuz tarihinde saat 11.45 sıralarında Ercan Havaalanından giriş yapmak isterken Narkotik detektör köpeği Zeyna'nın tepki vermesi sonucunda üzerinde ve eşyalarında yapılan aramada zanlıya ait keman kutusu içerisinde 2 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu madde ile 4 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. 

Polis, uyuşturucu maddelerin emare olarak alındığını ve zanlının konu ile ilgili bir gönüllü ifade verdiğini belirtti. Polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını emarelerin laboratuvara gönderileceğini belirterek 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

AMACIM KÖTÜ DEĞİLDİ 

Mahkeme zanlı hakkında ilk etapta 3 gün süre ile tutukluluk emri verirken mahkemede söz hakkı alan zanlı kötü bir amacının olmadığını, ikiz çocukları olduğunu söyleyerek konser amaçlı KKTC’ye geldiğini söyledi.