Ahmet Vamık

Türkiye’de ve ülkemizde bir dönem inşaat sektöründe gündemi oldukça meşgul eden Temel Bulut, son yıllarda dolandırıcılık ve yarattığı mağdurlarla anılır hale geldi. Ülkemizde özellikle Eviva Lavinium Sitesi’nde evlerine yerleşmelerine rağmen, tapularını alamayan, paralarını ödedikleri halde evlerinin inşaatı tamamlanmayan ve yine ödemelerini yaptıkları halde evlerinin inşaatı hiç başlamayan yüzlerce kişinin mağdur olmasına neden olan Temel Bulut hakkında Türkiye’de benzer nedenlerden ötürü 910 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ülkemizdeki geçerli yasal mevzuatlardan dolayı Bulut İnşaat yöneticileri hakkında ceza davası açılamıyor. Ayrıca Temel Bulut’un, ülkemizde sahibi olduğu Realist&Kulis Gazetesi çalışanlarının maaş ödemesi ve sosyal yatırımlarını yapmayıp, iç piyasaya da yüklü miktarda borç bırakarak gazeteyi yayından kaldırıldığı biliniyor.

TÜRKİYE’DE DOLANDIRICILIK SUÇUYLA YARGILANACAK

İstanbul’da Bulut İnşaat’ın henüz ruhsat almadan maket üzerinden satış yaptığı projelerinde ev satın alan fakat, projenin hayata geçmemesinden ötürü mağdur olan kişiler Başsavcılığa şikayette bulundu. Savcılık tarafından yapılan inceleme sonucunda, aralarında Temel Bulut’un da bulunduğu Bulut İnşaat yöneticilerinin, müşterilerini dolandırma amacı ile hareket ettiklerini iddia etti. İddianameyi hazırlayan Savcılık her bir mağdur için ayrı ayrı ceza talebinde bulundu. Toplamda 260 yılda 910 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak olan Bulut İnşaat yöneticilerinin davası 13 Nisan tarihinde görüşülmeye başlanacak.

TEMEL BULUT HAKKINDA ÜLKEMİZDE CEZA DAVASI AÇILAMIYOR

Bulut İnşaat şirketinin ülkemizde yarattığı Eviva Lavinium Sitesi mağdurları da geçtiğimiz aylarda Bulut İnşaat’a karşı dava açmıştı. Mağdurların büyük bir kısmını temsil eden Avukat Şefik Aşçıoğulları, davanın seyriyle ilgili Detay Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

Ülkemizdeki geçerli yasal mevzuatlardan dolayı Temel Bulut hakkında ceza davası açılamadığını belirten Aşçıoğulları, sadece Bulut İnşaat’ın sözleşmelerin gereğini yerine getirmek için mağdurların haklarını aramak amacıyla dava açıldığını ifade etti.

Mağdurların tapularını almak ya da ödedikleri parayı geri almak amacıyla açtıkları davaların Ocak ayı içerisinde görüşülmeye başlanacağını söyleyen Şefik Aşçıoğulları, olumlu bir sonuç almayı beklediklerini ifade etti.

Türkiye’deki davaların da uzun yıllar ve uğraşlar sonucunda bu boyuta geldiğini dile getiren Avukat Aşçıoğulları, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması halinde, ilerleyen dönemlerde Bulut İnşaat yetkililerinin ülkemizde de sözleşmelerinin gereğini yerine getiremedikleri için haklarında ceza davası açılarak yargılanabileceğini sözlerine ekledi.