Öğrencilerin çok yönlü gelişimlerini desteklemek amacıyla organize edilen etkinlikler kapsamında, el becerilerinin gelişmesini ve sanatsal bakış açısı kazandırmayı da hedefleyen bu ziyarette öğrenciler, ClayArt’ta aynı zamanda ders veren, BUN Mütevelli Heyeti Üyesi Fatma Özok yardımıyla seramik çalışması yaptılar. Her öğrenci çamurdan kendi istediği bir figürü çalıştı ve ortaya ilginç görüntüler çıktı.

“Çamura hayat vermek mutluluktur” sloganını kullanan ClayArt’ın bu seferki konukları bağlı bulunduğu üniversitenin gençleri olunca mutluluk kat be kat arttı. Öğrencilerin dinamizmi, ClayArt çalışma atölyesinde farklı bir atmosfer yarattı. BUN Öğrencileri yaptıkları seramik çalışmalarına günün tarihini ve adlarını yazmayı unutmadılar. Fırınlanacak olan çalışmalar daha sonra yine aynı öğrenciler tarafından boyanarak, okulun ilk öğrencilerinin çalışmalarından oluşan bir pano haline getirilecek ve üniversitedeki yerini alacak.

ClayArt personeli ve hocaları tarafından oldukça sıcak karşılanan öğrenciler, kendilerine ikram edilen yiyecek ve içecekleri tadarken, günü ölümsüzleştirmek adına bol miktarda fotoğraf çektiler.

BUN Öğrencilerinin son dönemdeki etkinlikleri basının da gözünden kaçmıyor. Geçtiğimiz hafta BUN “Arama Kurtarma Kulübü” öğrencilerinin “Girne Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı"nı ziyaretleri ve İlk Yardım ve Arama Kurtarma faaliyetlerinde kullanılan araçlar ile ilgili ilk önce teorik daha sonra da uygulamalı olarak eğitim almaları, “Huzur Evi” ziyaretleri gibi sosyal sorumluluk projeleriyle gündem oluşturması takdire şayan hareketler olarak görünüyor.

Öğrencilerinin sadece okul içinde değil okul dışında da hayatı daha iyi tanımaları gerektiğini savunan BUN Yönetimi öğrencilerin de istekleri doğrultusunda sürekli aktiviteler düzenleyerek, hem Kuzey Kıbrıs’ı daha iyi tanıtmak hem de genç insanların hayat tecrübesini artırarak onların çok yönlü gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor.

1-385.jpg

2-350.jpg

3-236.jpg

4-155.jpg

5-116.jpg