British University of Nicosia (BUN) ve Sağlık Bakanlığı Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kan Bankası işbirliği ile üniversite çalışanları ve öğrencileri gönüllü kan verme günü düzenlediler.

Sınav haftası olmasına rağmen öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği gönüllü kan verme etkinliğinde öncelikle öğrencilerin kan değerlerine bakıldı, kan vermeye uygun olan öğrenci ve üniversite çalışanlarının kanları Kan Bankası görevlileri tarafından alındı. Kan alma işine BUN Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğrencileri de gönüllü eşlik ettiler.

BUN Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada; Topluma hizmet çerçevesinde üniversitemizin üzerine düşen her görevi büyük bir sorumlulukla gerçekleştirmekten onur duyacaklarını belirttiler.  Düzenli olarak bu tür faaliyetlerin devam edeceğini, geçen dönem de yine kan bağışı kampanyası  düzenlediklerini , öğrenci ve üniversite personelinin gönüllü olarak kan bağışında bulunduklarını, 1 ünite kanın 3 hayat kurtardığını, bu bilincin öğrenci ve çalışanlarında yeteri kadar bulunduğunu söyleyerek, “sağlık durumları uygun olan herkesi kan vermeye davet ediyoruz” dediler.

1_1.jpg

3_3.jpg