British University of Nicosia’nın (BUN) davetlisi olarak Ada’mıza gelen, Pakistan’ın 30 milyon nüfuslu eyaletlerinden Khyber Pakhtunkhwa Hükümeti Hukuk, İnsan Hakları ve Parlemento İlişkileri Bakanı Sn. İmtiyaz Shahid, BUN Hukuk Fakültesi Sanal Mahkeme Salonu’nda Üniversite Öğretim Üyeleri, Pakistanlı Öğrenciler ve davetlilere İnsan Hakları konusunda bir seminer verdi ve seminer sonrası Pakistanlı Öğrencilerin sorularını cevapladı.

BUN Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak, Bakan Imtiyaz Shahid’in KKTC’de bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, asıl önemli olanın Pakistanlı öğrencilerin KKTC’de ve Pakistan’da karşılaştıkları güçlüklerin giderilmesinde bu ziyaretin fırsat olduğunu ve öğrencilerin sorunlarını direkt olarak Bakana aktarmalarının sorunların giderilmesine katkı koyacağını söyledi.  

Khyber Pakhtunkhwa of Pakistan Hükümeti Hukuk, İnsan Hakları ve Parlamento İlişkileri Bakanı Sn. İmtiyaz Shahid ise konuşmasına Kuzey Kıbrıs’a yaptıkları bu ziyaretten çok memnun olduğunu, resmi makamlarla yaptıkları görüşmelerin kendisi ve hükümeti adına özel bir bağ oluşturduğunu,  kendilerine karşı bu kadar sıcak ve samimi davranılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu samimiyetin karşılıklı olduğunu vurguladı. Pakistanlı öğrencilere yönelik olarak, ilk amaçlarının burada iyi birer öğrenci olmaları, hukuk kuralları çerçevesinde part time işlerde çalışabileceklerini ama bu ülkenin kanunlarına ve nizamına uymalarının çok önemli olduğunu söyledi. Kendilerinin ve ülkesinin Pakistanlı öğrencilerden beklenenin bu anlayış olduğunun altını çizdi.

BUN Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Altınay, yabancı öğrencilerin yaşadığı bu ve benzeri sorunlara en iyi çözümün eğitim olduğunu, British University of Nicosia’nın bu doğrultuda tüm öğrencilere kaliteli eğitim sağlamakla en iyi katkıyı koyduğunu söyledi. BUN’da gerek öğrenciler gerekse çalışanlar arasında, kişilerin ırkına, dinine, rengine, cinsiyetine bakılmaksızın yürütülen eğitim anlayışının hakim olduğunu, bunun üniversitenin temel değerleri arasında olduğunu söyledi.

Bakan İmtiyaz Shahid nezaket ziyaretleri çerçevesinde KKTC Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’le yemekte bir araya geldi. Bakan Shahid, yarın KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ve Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Alanlı tarafından da kabul edilecektir.