British University of Nicosia (BUN) topluma hizmet etmek temel görevi kapsamında mesleki seminerlerine devam ediyor. Bu kapsamda 28 Ekim tarihinde Polis mensuplarına yönelik olarak BUN öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hasan Eriş ile Uzman Afet Kalavasonlu, BUN Konferans Salonunda “Stresle Başa Çıkma ve Öfke Kontrolu” konulu bir seminer verdiler.  

Seminere Polis Genel Müdür 1.Yardımcısı Sayın Barbaros Savaşçı, Polis Okulu Müdürü Bekir Atabay, BUN Mütevelli Heyeti Üyesi Fatma Özok, BUN Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Altınay, KKTC Polis Teşkilatına bağlı Polisler ve konuklar katıldı.

Açılış konuşmasını BUN Rektörü Prof.Dr.Hasan Ali Bıçak yaptı. Prof.Dr.Bıçak “Üniversitelerin 3 temel misyonu vardır. Eğitim vermek, Araştırma yapmak ve Topluma hizmet vermektir.  Bugünkü etkinlik topluma hizmet verme misyonunu yerine getirmeye yöneliktir” diyerek seminerin amacı ve önemi üzerine kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasına British University of Nicosia’nın içinde bulunduğumuz öğretim yılı ile ilgili görüşlerini de paylaşan Prof.Dr. Bıçak önümüzdeki öğretim yılı içinde Dikmen’deki Kampüsün inşaatına başlanıp büyük ölçüde tamamlanacağını bunun kendileri için en öncelikli hedefleri olduğunun altını çizdi. Önümüzdeki hafta içerisinde bilhassa Girne ve Lefkoşa da çalışan kesime yönelik Türkçe verilecek olan yüksek lisans programları ve Sürekli Eğitim Merkezi çerçevesinde verilecek olan sertifika programları hakkında bilgi verdi. Bu doğrultuda yüksek lisans programlarının bazılarının İşletme, Turizm, Eğitim Planlaması ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanlarını kapsayacağı, sertifika programlarının ise İngilizce eğitimi ve bilgisayar kullanımı programlarının iki seviyede planlandığını ve Avrupa birliği standartlarında verilip uluslar arası sınavlara hazırlık çerçevesinde yürütüleceğini söyledi. Polis teşkilatına bugünkü seminere gösterdikleri ilgi ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

100.jpg

BUN Eğitim Fakültesi Koordinatörü ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hocası Yrd.Doç.Dr. Hasan Eriş ve Uzman Afet Kalavasonlu seminerin amacının; Polislerin, öfkenin ve stresin kendilerini kontrol etmesine izin vermek yerine, kendi stres ve öfkelerini başarılı bir şekilde kontrol edebilmeleri, uzun vadede istediklerine ulaşma ve hedeflerini gerçekleştirme, iş barışı ve verimliliği artırmaya yönelik olmasını hedeflediklerini açıkladılar.

Seminer konusunun önemine vurgu yapan Yrd.Doç.Dr. Hasan Eriş “Öfke, sevgi, hoşlanma, korku gibi temel duygularımızdan biridir. “Bireyin bir engellenme durumuyla karşı karşıya kalması, herhangi bir saldırıya maruz kalması, incinmesi, yoksun bırakılması ya da tehdit algılaması” gibi durumlarda hissettiği bir duygudur. Bireye ya da nesneye yönelik olarak ortaya konulan tepkilerle kendini gösterir. Bu tepkilerin ortaya konuluş biçimi genellikle olumsuz olduğu için de öfke duygusu olumsuz bir duygu olarak, hatta çok tehlikeli olabilecek bir duygusal durum olarak tanımlanır.  Bireyin yeni yasam koşullarına uyum sağlayabilmesi, yenilik ve değişimi kabullenebilmesi, kendini geliştirip zenginleştirmesi ve esneklik kazanması stresle basa çıkmada önemli etkenlerdir. Bu yüzden polislere yönelik verilecek bu kurs önem teşkil etmektedir.” Diyerek örneklerle ve PowerPoint sunumuyla, zaman zaman da soru cevap yöntemiyle oldukça ilgi uyandıran bir sunum gerçekleştirdiler.

Seminerin sona ermesinden sonra söz alan Polis Genel Müdür 1.Yardımcısı Sayın Barbaros Savaşçı, British University of Nicosia’ya, Rektör Prof.Dr.Hasan Ali Bıçak ve sunumu yapan hocalara teşekkür ederek birer plaket verdi .Ayrıca seminerin çok yararlı olduğunu kendi şahsı ve arkadaşları adına bunu gönül rahatlığıyla söylediğini ve birlikte çalışma ortamlarının oluşması için işbirliğine devam edeceklerini beyan etti.

Seminere katılan polis memurlarına, Polis Genel 1.Müdürü Barbaros Savaşçı, BUN Mütevelli Heyeti Üyesi Fatma Özok, Rektör Prof.Dr.Hasan Ali Bıçak, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Altınay ile Polis Okulu Müdürü Bekir Atabay tarafından sertifikaları verildi.

img_3661.jpg

125.jpg