Evrim Kamalı

Altınkumsal sahilindeki sit alanında bulunan izinsiz bungalovlarla ilgili 3 yıl hapislikle cezalandırılan mahkûmlar Burhan Kalın ve Gültekin Erdoğan'ın istinaf başvuruları dün Yüksek Mahkeme’de görüşüldü.

Başkan Ahmet Kalkan ve üyeler Gülden Çiftcioğlu, Bertan Özerdağ’dan oluşan Yüksek Mahkeme, mahkûm Gültekin Erdoğan’ın avukatı ve savcılığın itirazını dinleyerek davayı karar için süresiz ertelerken, diğer mahkûm Burhan Kalın’ın avukatının itirazını dinledikten sonra, Savcılığın itirazını hazırlaması için davayı ileri bir tarihe bıraktı. 

Mahkeme konusu karar Şubat 2016 tarihinde açıklanmıştı. Dava Temmuz 2015’te İskele mahkemesinde başlamış ve uzun soluklu bir dava süreci aşamasından sonra karara bağlanmıştı. 

Kararda Altınkumsal içerisinde işletmeleri bulunan Burhan Kalın  ve Gültekin Erdoğan suçlu bulunmuş ve aleyhlerine getirilen “yetkili makamlardan izin almadan sit alanına müdahale etme ve izinsiz inşaat yapmaktan” 3’er yıl hapislikle cezalandırılmışlardı. Ayrıca konu inşaatlar için de mahkeme yıkım emri vermişti.