Bertuğ Topal

Karpaz’da geçtiğimiz aylarda sonuçlanan davanın ardından doğal alana zarar verdiği gerekçesiyle mühürlenen tüm ahşap yapılı otel işletmeleri için yeni bir adım atılıyor.

Bakanlar Kurulu kararı ile mühürlenen 9 işletme için uygun bölgede turizm yapmaları sağlanacak.

Uzun zamandır KKTC gündeminde ciddi yer alan Karpaz’daki yapıların geleceğinin ne olacağı konusunda hükümet önemli bir adım atarak bu yapıların daha fazla turizm içerisinde yer alabilmesi için çalışmalarda sona gelindi.

Bakanlar Kurulu, aldığı karar ile Dipkarpaz’ın çıkışında bulunan ve Blue Sea yakınlarında bulunan arazinin Maliye Bakanlığı’na verilmesi kararı aldı.

Amaç yeni bir turizm alanı

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile Karpaz Bölgesi Emirnamesi içerisinde yer alan Turizm Gelişim Alanı içerisinde bulunan bölge Maliye Bakanlığı yönetimine verildi. Maliye Bakanlığı bu karar ile Karpaz bölgesinde mühürlenen ahşap turizm işletmelerini bir bölgede toplama yönüne gidecek.

İşte karar

Bakanlar Kurulu’nun Karpaz bölgesinde bulunan ahşap turizm işletmeleri ile ilgili verdiği karar şöyle: “Bakanlar Kurulu Karpaz Bölgesi Emirnamesi kapsamında Turizm Gelişim Alanı içerisinde yer alan, Dipkarpaz (Lefko) pafta/harita IV/14 W’da olup, önergeye ekli haritada belirtilen 150/2, 5, 6/3/1, 6/4, 6/5, 8, 17, 19/1, 19/2, 20, 21 ve 4 KKTC Rum adında kayıtlı parsellerin 41/1977 sayılı İskan Topraklandırma ve Eşdeğer Mal Yasası (İTEM) kapsamından çıkarılıp 63/1993 sayılı Hazine Malları (İcarlama ve Değerlendirme) Yasası kapsamında kamu yararına ayrılarak, turizm maksatlı kullanılmak üzere Maliye’den sorumlu bakanlığın kontrol ve yönetimine verilmesine karar verdi.”

belge-1024x614.jpg