Çiğdem Aydın  – Mustafa Şenal

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar, bayramın 3’üncü günü olan dün Güney Kıbrıs’a akın etti. Vatandaşların  Metehan Sınır Kapısında oluşturduğu araç kurukları görevli memurları da şaşkına çevirdi. Sınır kapısındaki personel azlığı saatlerce karşıya geçmek için bekleyen vatandaşların zaman zaman tepkilerine neden oldu. 

“Lefkoşa’da oturacak yer kalmadı”

Geçmek için sıra bekleyen vatandaşlardan bazıları Diyalog muhabirine tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar,  “KKTC’de özellikle hafta sonları veya tail günlerinde doğru dürüst gezecek bir alan bulunmadığını savunarak  “her yer restoran oldu bizim tarafta hep yeme içme ne kadar yiyeyeceksiniz kaç saat bir restoran da oturacaksınız , gezecek yer kalmadı” şeklinde sitemde bulundu. 

Hükümete suçlama

Kimi vatandaşların ise eleştirisi devleti yönetenlereydi. Vatandaşlar, “bu araç kuyruklarını iyi görüntüleyin, bunlar Güney’e akan ekonomidir, yetkililer bir düşünsün bu insanlar niye diğer tarafı tercih ediyor” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Metehan’dan Güney Lefkoşa’ya geçmek için bekleyen vatandaşların birlikte götürdüğü çocukları uzun bekleyişler sırasında zaman zaman zor anlar yaşadı. 

Miniklerin zor anları

Sıkışan miniklerin bazıları anne veya babaları tarafından ihtiyaçlarını karşılayabilemeleri amacıyla ağaçların altına götürüldü. Geçişlerdeki uzun kuyruklara dayanamayan kimi vatandaşlar ise araçlarını yol ortasında bırakarak  bir süreliğine bölgeden uzaklaştı

Lokmacı’da da benzeri görüntüler

Başkent Lefkoşa’da Kuzey’le Güney Lefkoşa’yı bağlayan  bir diğer sınır kapısı olan Lokmacı da bayram tatilinden nasibini aldı. Lokmacı’daki geçişlerin yaya geçişiyle sınırlı olması bu kapıda uzun kuyruklar oluşturmasa da  vatandaşların Leadra Street’e “Uzun Yol” bağlanan bu kapıya da ilgisi fazlaydı.