Başkentlilerin kent içi toplu taşımada kullandıkları otobüslerde unuttukları eşyalar, metropol hayatının yoğunluğunu ve stresini gözler önüne seriyor.

Her gün 750 binin üzerinde Ankaralının yararlandığı EGO otobüslerinde, cüzdandan gözlüğe, altın kolyeden tek taş yüzüğe, cep telefonundan televizyona, bisikletten gitara, pos cihazından fotoğraf makinesine kadar birbirinden ilginç eşyaları unutuluyor.

"UNUTULMAYACAK EŞYALAR DA UNUTULUYOR"

Otobüslerde; şemsiye, kitap, okul çantası, şapka gibi eşyaların unutulmasının alışılmış bir durum olduğunu belirten EGO yetkilileri, artık unutulan eşyalar arasında televizyon, bisiklet, tablet, fotoğraf, hesap makinesi ve pos cihazı türünde eşyalara da rastlandığını söylediler.

Bu yıl içinde şu ana kadar otobüslerde 7 bin 525'i Türk Lirası olmak üzere 325 avro, 3 altın bilezik ile yüzük ve çeyrek altınlar bulunduğunu ifade eden yetkililer, "Bulunan eşyaların başında 149 adetle cüzdan geliyor. Bunu 72 adetle cep telefonu izlerken, üçüncü olarak da 51 adetle numaralı gözlükler ve güneş gözlükleri yer alıyor. 3 televizyonun da unutulduğu otobüslerde 2 fotoğraf makinesi de bulundu. Hesap makinesi ve pos cihazları, yine unutulan eşyalar arasında yer alıyor " dediler.

Yetkililer, unutulan eşyalar arasında çocuk piyanosu, saz, ney, müzik aletleri, evcil hayvan kafesleri, takım çantası ve araba aküsü gibi eşyaların da dikkat çektiğini ifade ettiler.

EŞYALAR, EGO BÜROSUNDA

Günlük seferlerini tamamladıktan sonra otobüslerin bölge müdürlüklerinde toplanarak temizliklerinin yapıldığını ifade eden yetkililer, temizlik ve bakım sırasında otobüslerin içinde yolcular tarafından unutulan veya düşürülen eşyaların şoförler ve hareket görevlileri tarafından tespit edilip kayıt altına alındığını kaydettiler.

Unutulan eşyaların "EGO Kayıp Eşya" bürosunda teslim alındığını vurgulayan yetkililer, merkezde toplanan eşyalar arasından, sahiplerine ulaşılmaya çalışıldığını kaydettiler.

Sahibinin bulunma imkanı olmayan eşyaların ise 15 günlük periyotlar halinde EGO Genel Müdürlüğü internet sayfasının (www.ego.gov.tr/ kayıp eşya ) adresinde listelenerek ilan edildiğini ifade eden yetkililer, "Hiçbir şekilde sahibi bulunmayan eşyalar ise EGO tarafından 1 yıl boyunca saklandıktan sonra açık artırma yöntemiyle satışa sunulmaktadır" dediler.

Bunlar otobüslerde unutuldu !

Bunlar otobüslerde unutuldu !